Werper Casper Nobbe: ‘Ze schrikken nog steeds van een bal binnenkant hoog’

26 april 2024 | Van onze AS-redactie

Drie duels gepland, al twee keer afgelast. Nadat de wedstrijden tegen PSV en UVV 2 niet door konden gaan door slechte weersomstandigheden hopen de honkballers van Arnhem Rhinos zondag (29 april) wel in actie te komen. Op het Arnhemse sportcentrum Valkenhuizen is om 14.30 uur Ducks uit Boxtel de tegenstander.

Arnhem Rhinos kwam door de afgelastingen pas eenmaal in actie: de thuiswedstrijd tegen het Nijmeegse De Hazenkamp ging met 6-10 verloren. Kortom, een alles behalve vlotte start van het seizoen met weinig kans om het noodzakelijke wedstrijdritme op te doen. Daarnaast gingen er door de weers- en veldomstandigheden ook trainingen niet door. Toch weet werper Casper Nobbe het zeker: “Als we niet te veel uitval door blessures of afwezigheid hebben, eindigen we dit jaar bij de top drie”.
Om die ambitie waar te maken zal er zondag van Ducks gewonnen moeten worden.

Op basis van een oefenwedstrijd en de eerste competitiewedstrijd tegen De Hazenkamp weet Nobbe dat er verschillen zijn tussen de vierde klasse, waaruit Arnhem Rhinos is gepromoveerd, en de derde klasse. “In de derde klasse zijn spelers met meer ervaring. Daardoor gaat het spel wat soepeler en worden er minder fouten gemaakt. Het maakt dat het spel op alle posities belangrijker wordt. De geslagen ballen komen dieper in het veld, waardoor de veldspelers de bal nauwkeuriger aan moeten gooien en over een grotere afstand.”

Als werper moet hij ook aan de bak tegen sterkere slagploegen. Daarvoor beheerst hij tenminste vier verschillende ‘pitches’: de fast ball waarmee Nobbe regelmatig de 80 miles (ongeveer 130 kilometer) en soms meer haalt. De curve ball en de slider zijn ballen die met veel effect gegooid worden en in een boog richting de plaat gaan. En de verraderlijke changer, die lijkt op de fast ball, maar komt langzamer op de plaat af. Nobbe is ook niet bang voor de nieuwe teams. “Want ze schrikken nog steeds van een bal binnenkant hoog.”

Ducks heeft inmiddels al drie wedstrijden gespeeld. De Boxtelse ploeg versloeg het Hengelose Giants (15-4) en Red Caps uit Leusden (7-3), maar verloren in de eerste wedstrijd met 13-9 van Grizzlies uit Zoetermeer. Ducks is de ploeg die met 31 runs tot nu toe het best scoort in de competitie. Een sterke slagploeg dus. Nobbe raakt er niet door van de wijs. “Ik ben ervan overtuigd dat we zondag de eerste punten gaan pakken.”

* Tekst: Wilfrie Koekkoek
* Foto: Casper Nobbe springt over een tegenstander van Robur heen. (Archieffoto: Monique Faken Forografie)

* Klik hier voor het sportprogramma.