Weiss en Soli beslissend in derby

1 november 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Mathieu Weis en Tony Soli waren zaterdagavond voor VDZ beslissend in de stadsderby tegen Arnhemse Boys: 3-2. Weiss scoorde twee keer (1-0 en 3-2), Soli stond aan de basis van de treffer van Martiijn van Gessel (2-1).

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd nam VDZ in de 37e minuut door Mathie Weiss de leiding. Weiss glipte langs enkele tegenstanders én langs doelman Jeffrey Rutten, waarna hij de bal in het lege doel schoot: 1-0. Arnhemse Boys drong daarna aan. Vincent Saenen was dicht bij de gelijkmaker, maar via een VDZ-verdediger en de lat leverde zijn poging slechts een hoekschop op.
Een minuut voor rust viel de 1-1 toch. Edwin Simon schoot raak uit een vrije trap. Hij joeg de bal bal hard langs de muur in de verre hoek.
Na de pauze trok VDZ-aanvaller Tony Soli als eerste de aandacht. De 20-jarige aanvaller slalomde langs drie verdedigers, ontweek een aantal maaiende benen, maar strandde uiteindelijk op doelman Jeffrey Rutten van Arnhemse Boys. In de rebound was Martijn van Gessel attent: 2-1.
VDZ liep daarna achteruit en dat leidde in de 73e minuut tot de gelijkmaker. Mitch Juriens maakte dankbaar gebruik van de chaos in de defensie van VDZ en rondde een prima voorzet al even fraai af: 2-2. Daarna was het weer tijd voor Mathieu Weis. De middenvelder teisterde, na goed voorbereidend werk van invaller Daniel Opuku en Daan van der Held eerst nog de lat. Een minuut later was het wel raak. Met een fantastische knal joeg Weiss de bal achter de kansloze Rutten in de kruising: 3-2.
Net als na de 2-1 liep VDZ ook na deze nieuwe voorsprong achteruit. In de hectische slotafse kreeg Arnhemse Boys nog een paar kansen, maar een punt zat er voor de bezoekers niet meer in. Uiteindelijk bleek de individuele klasse van zowel Weiss als Soli beslissend te zijn geweest.
VDZ verschafte zich in de derde klasse D door de zege wat meer lucht en heeft nu 10 punten uit 8 duels, Arnhemse Boys bleef op 7 punten staan.