Weer stevig pak slaag voor Swift

29 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift zijn opnieuw tegen een forse nederlaag opgelopen. In de eigen sporthal Elderveld ging de formatie van trainer Paul Schuurkes met 22-37 onderuit tegen van Quintus.  Swift verloor tot nu toe 7 van de 8 eredivisieduels.

Bij rust zag het er niet naar uit dat Swift tegen zo’n grote nederlaag op zou lopen. “Ik had na de eerste helft zelfs het gevoel dat er wel wat te halen viel”, zei Dario Polman, speler van Swift. “Het stond verdedigend goed en in de aanval hadden we rust in ons spel.”
De 13-14 achterstand na 30 minuten bood voor Swift nog volop perspectief. “In de rust hebben we nog besproken hoe we de tweede helft zouden aanpakken. Maar het liep totaal niet meer. We kregen vooral via de break goals tegen. Het was onze slechtste helft van het seizoen”, vond Polman.
Voor Swift was het vierde grote nederlaag op rij en dat knaagt aan het zelfvetrouwen van de arnhemse ploeg. Polman: “We moeten nu gewoon hard blijven trainen en ons richten op de wedstrijd bij HARO Rotterdam, over 2 weken. Wat nu gebeurt is erg teleurstellend, maar er komt ook weer een periode waarin het wel goed gaat.”
Swift heeft nu 2 punten uit 8 wedstrijden en staat daarmee op de laatste plaats. Ook HARO Rotterdam en het het Haagse Hellas hebben pas 2 punten.

Uitslagen Eredivisie
AHV Swift – Quintus                       22-37
Aalsmeer – HARO Rotterdam       27-24
BEVO BC – Lions                              26-20
Hellas – Volendam                          24-29
Hurry Up – E en O                           22-21