Weer puntenverlies voor dames VDZ

21 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Het damesvoetbalteam van VDZ heeft in de tweede klasse H opnieuw punten verspeeld. De Arnhemse ploeg verloor zondag met 1-2 van DVC’26 uit Didam.

VDZ had het zwaar in de eerste 20 minuten. Slordigheden in de verdediging zorgden voor gevaar voor het Arnhemse doel. De keeper van VDZ hield stand en zag in de 25e minuut de bal van de paal wegkaatsen. Vervolgens liet VDZ weer van zich horen. Het combinatievoetbal kwam tevoorschijn en zorgde voor vier grote kansen. In de 30e minuut scoorde Annelies van Gelder de 1-0. VDZ bleef druk houden en domineerde tot aan de rust.
Na rust was DVC ’26 het team dat meer strijd leverde en ook de meeste duels won. De druk werd steeds hoger en in de 60e minuut was er een uitbraak aan de kant van DVC ’26. De spits kwam 1 op 1 te staan met de VDZ-keeper, maar wist niet te scoren. De Arnhemse verdediging ging agressiever spelen, met gevolg dat er 4 gevaarlijke vrije trappen volgden. Het bleef 1-0, maar in de 75e minuut wees de scheidsrechter naar de stip en scoorde DVC’26 de 1-1. De dames uit Didam drukten door en VDZ had hier geen antwoord op. In de 83e minuut werd het 1-2 uit een corner. In de slotfase was er een vrije trap voor VDZ op 20 meter. De keeper Irene Smeltink vuurde deze vrije trap richting de kruising, maar door de wind ging de bal over de lat.
VDZ liet zodoende kostbare punten liggen. Ondanks de nederlaag blijft de ploeg wel op de tweede plaats in 2H staan. VDZ staat 4 punten achter op koploper Blauw Wit.