Weer nieuwe start Oost-Arnhem

9 november 2012 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem beginnen zaterdag na een dramatisch verlopen eerste helft van het veldseizoen aan de zaalcompetitie. Oost-Arnhem opent in de overgangsklasse A uit bij Tweemaal Zes. De AS-redactie sprak met steunpilaar Thijs Broenink (22, foto).

Wat zijn jullie verwachtingen voor het zaalseizoen?
Thijs Broenink: “Verwachtingen hebben we niet zozeer, we spreken liever van doelstellingen. En dat is een plek bij de top drie. Dat moet haalbaar zijn, want in de zaal spelen we toch een klasse lager dan op het veld.”

Jullie hebben op het veld maar één overwinning behaald en staan daar onderaan. Hoe lastig is het om de knop nu om te zetten?
“We hadden al eerder met de groep afgesproken, dat we eventuele slechte resultaten op het veld achter ons zouden laten voor de zaal. We zijn ten opzichte van vorig seizoen vijf spelers kwijtgeraakt en we wisten dus vooraf dat we op het veld te hoog ingedeeld waren. We waren er qua scorend vermogen en wat ervaring betreft op achteruit gegaan. We hebben alle zeilen bijgezet om voor de zaalcompetitie een team te smeden en dat is gelukt.”

Er zijn wat wijzingen in het team.
“Ja, Rick Verdouw is terug na een half jaar in Oostenrijk te zijn geweest. Als hij het niveau van vorig jaar haalt, dan hebben we aan hem een geweldige speler. Het is alleen jammer dat Emiel, mijn broer, er nog niet bij is. Hij heeft op de laatste training van de veldcompetitie zijn hamstring ingescheurd.”

Hoe belangrijk is nu een goede start?
“Dat is heel belangrijk. Je hoopt in een flow terecht te komen. Win je de eerste twee wedstrijden, dan ontstaat er vanzelf rust. Maar ook als dat niet lukt, dan moet je de handen ineen slaan en met elkaar knokken om uit het dal te komen.”

Jullie moeten door het vertrek van spelers elk jaar een nieuwe start maken. Is dat niet frustrerend?
“Natuurlijk is dat frustrerend. Maar jongens als Marijn Valk, die naar DVO is vertrokken, zijn te goed voor Oost-Arnhem. En een talent als Roos Verheugt is in Groningen gaan studeren en speelt nu bij Nic in de reserve Korfbal League. Dan moet je als Oost-Arnhem opnieuw beginnen, maar dan zul er daarna weer het beste van moeten maken. Zo komen ook de beste spelers van andere regionale ploegen weer naar Oost-Arnhem.”

Toch gaat het een mooi zaalseizoen worden voor Oost-Arnhem?
“Wij gaan in de overgangsklasse echt niet degraderen. Daarvoor hebben we teveel kwaliteit. Zelfs als we met deze groep promoveren en het team blijft bij elkaar, dan zullen we ons volgend seizoen in de hoofdklasse staande kunnen houden.”

Selectie Oost-Arnhem
Vrouwen: 
Minke de Jager, Sanne Ligt, Esra Ruysink, Pia Donkers.
Heren:  Thijs Broenink, Emiel Broenink, Michael Kort, Rick Verdouw, Mathijs Baerends.

Oost-Arnhem begint de zaalcompetitie zaterdag 10 november in Maartensdijk tegen Tweemaal Zes. Dat duel in sporthal De Vierstee begint om 20.30 uur