Weer blessureleed Arnhem Eagles

11 januari 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De basketballers van het combinatieteam Arnhem Eagles en Wildcats hebben in de eerste divisie A niet voor een verrassing kunnen zorgen. De ploeg van trainer Jeroen Bolk verloor thuis met 79-89 van koploper Grasshoppers.  

Arnhem Eagles ging met veel vertrouwen de wedstrijd in tegen de ongeslagen koploper Grasshoppers uit Katwijk. Er was de hele week met een complete selectie getraind en als klap op de vuurpijl sloot international Nick Oudendag, na een buitenlands avontuur, aan bij de selectie. Ook schutter Thijs Vermeulen deed mee en center Guido Groenendijk maakte in deze wedstrijd na lang blessureleed zijn eerste minuten.
Arnhem Eagles kwam prima uit de startblokken en via Oudendag werden inside de scores gevonden. Maar ook Grasshoppers deed waar ze goed in zijn, als team spelen en verdedigen.
Het eerste kwart ging aardig gelijk op met scores over en weer, maar na tien minuten had Grashoppers toch nog een voorsprong van 7 punten: 16-23. Ook tijdens het tweede kwart bleef bleven de teams aan elkaar gewaagd. Tot in de 6e minuut het noodlot toesloeg. Eerst verzwikte Eelco ‘Le’ Bronsema zijn enkel en even later kwam de andere center Alan Sinnema ongelukkig ten val waarbij hij een ernstige knieblessure opliep. De kwetsuur was zo ernstig dat de wedstrijd ruim een half uur stil lag.

Na deze onderbreking was Arnhem Eagles even de kluts kwijt en kon Grasshoppers via snelle scores met een voorsprong de rust ingaan: 39-45.
Na rust bleef het verrschil lange tijd rond de 10 punten hangen. Eagles vluchtte nog in een zoneverdediging om zo het gat te dichten. Dit lukte aardig, de gasten uit Katwijk hadden zichtbaar moeite met deze zone. Schoten werden gemist of de bal werd snel veroverd door de thuisploeg.
Aan de andere kant schoot Thijs Vermeulen er twee heerlijke driepunters in en het gat werd teruggebracht tot 6 punten. Helaas voor de ploeg van jeroen Bolk bleef het daarbij. Arnhem Eagles probeerde het nog wel door snel fouten te maken, in de hoop dat Grasshoppers vanaf de vrije worplijn steken steken zou laten vallen. Grasshoppers bleef gediciplineerd spelen en benutte de vrije worpen feilloos.
“Al met al was het van onze kant geen slechte wedstrijd”, vertelde Guido Groenedijk na afloop. “We hadden op meer gehoopt en dat ook verwacht, maar deze tegenstanders was simpelweg een maatje te groot.”
Arnhem Eagles kan voorlopig geen beroep kunnen doen op de centers Sinnema en Bronsema. Daar tegenover staat de komst van Oudendag, die metr 26 punten de beste schutter was.
Arnhem Eagles bleef door het verlies staan op 6 punten uit 10 duels. Met een achtste plaats houdt de Arnhems-Nijmeegse ploeg nog wel Pigeons (6 uit 11), Apollo 2 (4 uit 11) en Almere (2 uit 10) onder zich. Die laatste ploeg is zaterdag 17 januari de tegenstander.

Arnhem Eagles Grashoppers 79-89 (kwartstanden: 16-23, 23-22, 15-26, 25-18).
Scores Arnhem Eagles:
Nick Oudendag 26, Thijs Vermeulen 21, Nick Domhof 17, Kasper Rijkers 7, Guido Groenendijk 6, Mylthon Poulino 2, Miguel Brache 2.