’Wedstrijd in 10 minuten weggegeven’

26 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Na een behoorlijke eerste helft zakte Vitesse in de uitwedstrijd tegen Ajax volledig door het ijs: 4-1. Tot teleurstelling van trainer John van den Brom (foto). “We hebben de wedstrijd in 10 minuten weggegeven.” 

Vitesse leed vrijdagavond in de Amsterdam Arena zijn eerste nederlaag van het seizoen. In de eerste helft kwam Vitesse prima voor de dag en niets wees erop dat er een afstraffing zou volgen.
“We hadden voor rust pech in de afwerking”, doelde trainer John van den Brom van Vitesse na afloop van het duel voor de camera’s van Eredivisie Live op de grote kansen voor Marco van Ginkel en Wilfried Bony. “Maar we hebben toen ook weinig weggegeven en dan blijf je in de wedstrijd.”
Helemaal tevreden over de eerste helft was Van den Brom niet. “De afstand tussen de spits en de laatste lijn was veel te groot. Dat is dan voor de middenvelders niet te belopen”, zei de trainer van Vitesse. “Dat is waar je in de rust dan over praat. We moesten dichter bij elkaar gaan spelen.”
Tussen de 53ste en de 64ste minuut scoorde Ajax echter 3 keer. Van den Brom: “We hebben de wedstrijd in 10 minuten verloren en daarna kun je alleen maar hopen dat de schade beperkt blijft. Het waren 3 dekkingsfouten en dat kun je je tegen Ajax niet veroorloven. Met zoveel individuele kwaliteit wordt dat meteen afgestraft. Ook na een achterstand moet je in de organisatie blijven spelen en je man dekken. Dat deden we niet.”
Van den Brom zat echter niet bij de pakken neer. “We hebben een jonge ploeg en je hoopt dat de ouderen de jongeren dan helpen. Dat is niet gebeurd, maar we gaan gewoon verder met waarmee we bezig zijn.”