Wareman blij met Arnhems tintje

27 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Het was Ton Wareman heel wat waard geweest als zaterdag de promotiewedstrijd SC Oranje-Redichem op het veld van Arnhemse Boys had plaatsgevonden. De huidige trainer van Redichem heeft namelijk een groot verleden bij de Boys en wat is nu mooier dan weer even ruiken aan de glorie van weleer?

“Spelen bij de Boys, dat zou wel érg leuk zijn geweest”, zegt Wareman (47), die vijf jaar lang voor Arnhemse Boys voetbalde, en in zijn Arnhemse tijd ook nog drie jaar bij Vitesse 1892 speelde en een seizoen bij SML. Vooral bij de Boys maakte hij de geweldige jaren mee. Wareman: “Het hoogtepunt was natuurlijk de promotie van de tweede naar de eerste klasse. Hans Bleijenberg was toen trainer. In het elftal speelden onder anderen Tim Gerdsen, Marlon Keizer, Patrick Baltus, Ja, daar stónd wel wat, hoor. Een hechte groep, die altijd met elkaar strijd leverde.”
Ooit zou Ton Wareman, geboren Velpenaar, misschien wel als trainer van een Arnhemse club werkzaam willen zijn. Maar op dit moment eist zaterdagvierdeklasser Redichem zijn volledige aandacht: zaterdag speelt de ploeg op het veld van Excelsior in Zetten de promotiewedstrijd tegen SC Oranje. Wareman: “Op zich vind ik het hartstikke leuk dat we een Arnhemse club treffen. Over de uitkomst valt niets te zeggen. De kansen zijn fifty-fifty. Vorig seizoen wonnen we wel twee keer van SC Oranje, maar beide ploegen zijn erg veranderd, dus dat zegt ook niets.”
Redichem eindigde het afgelopen seizoen als tweede in de vierde klasse B en won de tweede periodetitel. Wat opvalt is de slagvaardigheid van zijn aanvallers: Redichem scoorde liefst 71 keer. Wareman: “Onze kwaliteiten liggen inderdaad in de aanval, we hebben veel scorend vermogen. En dat brengt met zich mee dat we ook zoveel mogelijk aanvallen. Je kunt dat best vergelijken met SC Oranje, dat ook erg gemakkelijk scoort.”
Het succes van dit seizoen hangt af van het resultaat van zaterdag, beseft Wareman: “We hebben vanaf het begin die doelstelling gehad om te promoveren, zelfs om kampioen te worden. Dat laatste lukte niet omdat we in het begin tegen DUNO en Wageningen onnodig 6 punten verspeelden. Ostrabeke werd nu kampioen, terecht overigens. Zonder die misstappen in het begin hadden we er dichter bij gestaan.”
“Maar we staan waar we staan, we moeten het zaterdag waarmaken. Het zal een wedstrijd worden met veel inzet en passie. SC Oranje en Redichem zijn denk ik volledig aan elkaar gewaagd. Een nederlaag zou natuurlijk een enorme teleursteling zijn. We kijken echt uit naar die derde klasse. Maar als je dat graag wilt, moet je dat ook maar uitstralen”, aldus Wareman, voor wie het voorlopig zijn laatste wedstrijd voor Redichem wordt. De in Heelsum woonachtige trainer stopt er in verband met zijn drukke werkzaamheden een tijdje mee. “Maar ik blijf wel beschikbaar voor Redichem. Als ik een keer moet invallen als trainer, sta ik klaar.”

Foto homepage: Ton Wareman op de bank bij Redichem. (Foto Redichem)