Waakt Arnhemia voor onderschatting?

28 september 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de vierde speelronde op het programma. Arnhemse Boys (4F) en Arnhemia (5G) zijn nog zonder verliespunten. Blijft dat zo? De redactie van ArnhemSports blikt vooruit en haalt vijf wedstrijden voor het voetlicht.


Zaterdagvoetbal
Eerste klasse D
AVW ’66 – HZVV

AVW ’66 is na de promotie in de eerste klasse D nog zonder zege. De Westervoortse pakte op de tweede speeldag een punt in de thuiswedstrijd tegen Owios, maar verloor daarvoor bij DFS (4-0) en vorig week zaterdag bij Blauw Geel ’55 (1-0). De komende wedstrijden zullen de status voor dit seizoen van AVW ’66 gaan bepalen. Wordt het een lange strijd tegen degradatie of sluit de ploeg van het trainersduo Stef van Meerveld/Wim Pol aan bij de middenmoters.
Prognose: 2-1

Vierde klasse A
Eendracht – Germania

Eendracht en Germania hebben gemeen, dat na twee duels nog geen enkel punt is gepakt. Beide teams troffen overigens ploegen uit de huidige top drie. Tegen Dodewaard kwam zowel Eendracht als Germania in actie. Eendracht verloor op de eerste speeldag op eigen veld met 4-2 van de Betuwse formatie, vorige week zaterdag ging Germania thuis zelfs met 0-9 onderuit tegen de huidige koploper. “Uitslagen zeggen niet alles, maar tussen 0-9 en 2-4 zit nog wel een verschil”, erkent trainer Ton Keyman van Elsweide.
Keyman zegt tijd nodig te hebben. “Er komen twee jongens terug van blessures en één van vakantie. Langzaam maar zeker komt er een team te staan. Ik heb er alle vertrouwen in dat we goede resultaten gaan behalen.”
Prognose: 2-1.

Zondagvoetbal
Derde klasse D
SCP – Eldenia

Eldenia is na zijn rentree in de derde klase nog ongeslagen, maar trainer Barry Heijse kan onmogelijk tevreden zijn. Drie keer gaf Eldenia een zeker lijkende overwinning uit handen. Op de eerste speeldag maakte ONA ’53 een 2-1 achterstand goed (2-2), maar pas echt bont maakte de Eldense ploeg het in de uitwedstrijd bij echteld. Daar ging een 1-4 voorsprong in het laatste kwartier verloren: 4-4. Ook afgelopen zondag kon Eldenia tegen Groesbeekse Boys een 2-0 voorsprong niet vasthouden. Na de 2-2 van de bezoekers leek de zege toch nog naar Eldenia te gaan, maar na de 3-2, vlak voor tijd, werd ook die voorsprong weer uit handen gegeven: 3-3.
Gemakzucht, angst? Eldenia behoort tot de betere ploegen in de derde klasse D, maar wie zo gemakkelijk de punten laat liggen, gaat niet meedoen om de toppositie. Misschien dat één zege wonderen doet.
Prognose: 1-3.

Vierde klasse F
Arnhemse Boys – HAVO

Gaat trainer Ricardo Gil Muiños dit seizoen oogsten? Na de degradatie uit de derde klasse is Arnhemse Boys met twee zeges (thuis tegen GVA, uit tegen DVOL) de competitie goed gestart. Slaagt Arnhemse Boys er ook in HAVO af te schudden, dan zal het vertrouwen alleen maar toenemen.
Prognose: 4-1.

Vijfde klasse G
Arnhemia – VVLK

Na jaren van kommer en kwel heeft Arnhemia sportief de wind in de zeilen. Met de terugkeer van Maikel Peters heeft de ploeg van trainer Pierre van de Berg aan kwaliteit gewonnen. De 3-0 zege van afgelopen zondag bij Nijmegen heeft de ploeg nog meer vertrouwen gegeven. Dat die zege moeizamer tot stand kwam dan de uitslag doet vermoeden, is voor Arnhemia alleen maar goed. Want met 9 punten uit 3 duels kan het gevoel ontstaan, dat het ook met een stapje minder kan.
VVLK, de tegenstander van zondag, heeft pas 3 punten, maar speelde al tegen RVW (9 uit 3) en De Paasberg (6 uit 3).    Arnhemia is gewaarschuwd.
Prognose: 2-0. 

Klik hier voor het complete voetbalprogramma