VVO – Veluwezoom weer op programma

20 juni 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De Velpse derby tussen  en Veluwezoom staat komend seizoen weer op het programma in de vierde klasse D. Trainer Giovanni Zweers van Veluwezoom kijkt al uit naar de clash tussen zijn huidige en vorige club.

“Fantastisch dat we weer tegen elkaar spelen”, reageert Giovanni Zweers, trainer van Sportclub Veluwezoom. “Voor mij is dit bijzonder. Ik ben bij VVO begonnen, heb me daar als trainer kunnen ontwikkelen en heb zo het trainerschap bij Veluwezoom verdiend.”
Zweers spreekt van een ‘gezonde, sportieve concurrentie’ tussen de beide clubs. “Toen ik zelf nog bij VVO voetbalde, wilde niemand naar Veluwezoom. Nu zijn al die jongens maatjes van elkaar. In het seizoen 2009/2010 hebben we nog tegen elkaar gespeeld en na afloop van onze thuiswedstrijd een drive-in geregeld en samen wat gegeten. Dat zegt genoeg over hoe de clubs nu met elkaar omgaan. Nadat de indeling bekend was geworden, kreeg ik ook al een paar sms’jes vanuit het kamp van VVO.”
De degradatie van afgelopen seizoen is verwerkt bij Veluwezoom en Zweers kijkt hoopvol uit naar de komende competitie. “Het is duidelijk dat we meteen terug willen naar de derde klasse. Dat wordt ook verwacht, maar je moet het eerst waarmaken. Ik vind wel dat we er de ploeg voor hebben”, aldus Zweers, die bij Veluwezoom aan zijn vierde jaar als trainer begint.