VVO telt na zege weer mee in 4D

11 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO heeft de aansluiting met de grote middenmoot in de vierde klasse D te pakken. De Velpse ploeg won zondag op sportpark De Pinkenberg met 2-0 van Loil. Het was de derde zege op rij voor de formatie van trainer Dave de Jong.

VVO was in het eerste kwartier de bovenliggende partij, maar kwam in die fase niet tot scoren. In de verder gelijk opgaande eerste helft misteLoil vlak voor rust een grote kans. Een Achterhoekse aanvaller schoot over.
“Na rust was het nog even aftasten, maar daarna gingen we los”, zei trainer Dave de Jong van VVO na afloop. “We hadden een overwicht en dat resulteerde halverwege de tweede helft in een goal.”
Dat doelpunt kwam van de voet van Marco Corba, die na een individuele actie beheerst afrondde: 1-0. VVO kreeg daarna wat meer ruimte, omdat Loil niet meer achterover kon leunen en op jacht moest naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd besliste VVO de wedstrijd. Jan-Walter van Vloten onderschepte de bal bij een aanval van Loil. Marco Corba legde de bal na de dieptepass van Van Vloten vervolgens breed op Joost Baarslag (foto): 2-0.
“Je ziet dat de ploeg aan vertrouwen heeft gewonnen”, zei De Jong na afloop. “We hebben wat jonge spelers in moeten passen en na een goede voorbereiding hebben we het in de competitie wat af laten weten. Heel begrijpelijk, want zo’n groeiproces heeft wat tijd nodig.”
In 4D gaat Veluwezoom, dat zondag niet in actie kwam, met 23 punten uit 10 duels aan kop. Loil en OBW volgen met 19 punten. VVO staat op een zevende plaats met 14 uit 10.

Uitslagen Vierde klasse D
Sprinkhanen – Dieren               4-0
VVO – Loil                                2-0
RKPSC – HC ’03                        1-0
GSV ’38 – Keijenburgse Boys    2-2
OBW – Groessen                      1-0