VVO subtopper, SC Rheden heeft het ook in de derde klasse moeilijk

2 november 2017 | Van onze AS-redactie

De 2-0 nederlaag, zondag bij VVO, bracht SC Rheden verder in de problemen. De ploeg van trainer Peter Jansen bivakkeert na de degradatie van afgelopen seizoen ook in de derde klasse C in de onderste regionen. Met 4 punten uit 6 duels heeft SC Rheden alleen nog Groessen (3 uit 6) en FC Trias (1 uit 6) onder zich. VVO staat met 10 uit 6 op een vijfde plaats.

Het had voor SC Rheden heel anders kunnen lopen als Patrick d’Hulst (foto) in de tiende minuut de openingstreffer voor Rheden had gescoord. Nadat Berni van Vloten namens VVO de bal tegen de lat had gekopt, schoot d’Hulst, oog in oog met VVO-doelman Marc te Witt, de bal echter over. Ook Rick Smeenk kreeg nog een grote mogelijkheid de bezoekers op op voorsprong te zetten, maar hij kopte via de lat over het Velpse doel.
Zeven minuten voor de pauze leek SC Rheden opnieuw op weg naar een kans. VVO schakelde na balverlies van Ramon van ’t Veld echter razendsnel om, waarna Berni van Vloten na een prima loopactie de bal breed legde op Selim Güzelyurt, die simpel kon binnnen tikken: 1-0.

“In plaats van dat je zelf iets creëert, krijg je aan de andere kant een doelpunt tegen”, zei een balende trainer Peter Jansen (foto) van SC Rheden na afloop. Het werd twee minuten later nog erger. Met weer balverlies leed Van ’t Veld ook de tweede Velpse treffer in. Sam van den Nieuwenhof ontdeed zich op de rechterflank vervolgens van zijn tegenstander en mocht vanaf het middenveld richting doel gaan. Toen geen enkele verdediger ingreep haalde Van den Nieuwenhof uit: 2-0.

Op slag van rust kreeg SC Rheden een uitgelezen kans wat terug te doen. Na een voorzet van Van ’t Veld (foto) ging Rick Smeenk onderuit in het strafschopgebied, waarna arbiter Raymon Foget de bal op de stip legde. Patrick d’Hulst ging achter de bal staan, maar zag doelman Marc te Witt fraai redden. Jansen: “Een penalty kun je missen en niet iedere kans is een goal. Maar dit zijn wel allemaal bepalende momenten om op voorsprong te komen of terug te keren in de wedstrijd. Als je alle kansen naast elkaar legt, is het behoorlijk in evenwicht, maar VVO scoort wel en wij niet. Maar we hebben het niet laten lopen. De intenties bij de spelers waren goed, maar daarmee sleep je nog geen overwinning binnen. En die hebben we nu wel nodig.”
Na de pauze van het povere duel redde doelman Timo Verijzer van SC Rheden bij een inzet van Ramon van Steenbergen en kopte Van den Nieuwenhof (foto) nog tegen de paal. Voor de gasten was Mitch Olyslager nog dicht bij een treffer, maar zijn schot werd van de lijn gehaald.
SC Rheden zit dus opnieuw in de hoek waar de klappen vallen. Zondag wacht de ploeg van trainer Peter Jansen alweer een zware klus. Dan komt koploper DCS naar sportpark IJsselzicht. De aftrap is 14.00 uur. De Zevenaarse formatie heeft met 18 punten uit 6 wedstrijden nog een maximale score. Het is aan SC Rheden om aan die fraaie reeks een einde te maken.

En VVO? Dat nestelde zich door de zege in de  subtop. Na DCS en MASV (15 uit 5) valt er een gat met de achtervolgers. Gendringen, Grol (beide 11 uit 6)  en VVO en Pax (beide 10 uit 6) vormen de subtop. 
Trainer Maik Angenent (foto) koesterde de zege en moest toegeven dat het scoreverloop niet tegenzat. “Maar tegen Grol en Viod zat het ons niet mee”, zei de Velpse coach, die zondag geen beroep kon doen op de afwezige spits Joost Baarslag en de geschorste Jillert Krikke. “Daarom speelden veel jongens op een andere positie en met drie wisselingen in de as, blijkt het moeilijk te herkennen om de juiste man in te spelen.”
VVO had de spelstijl daarom wat aangepast. “We speelden wat meer vanuit de tweede bal”, vertelde Angenent. Als team toonde VVO net iets meer bereidheid vol voor de overwinning te gaan en die instelling werd beloond.
VVO gaat zondag op bezoek bij het Zevenaarse OBW. De aftrap op sportpark Hengelder is om 14.30 uur.

VVO-doelman Marc te Witt stopt de strafschop van Patrick d’Hulst.