VVO stunt in districtsbeker

26 november 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO heeft in de tweede ronde van de strijd om de KNVB districtsbeker oost voor een stunt gezorgd. De Velpse vierdeklasser was dinsdagavond op sportpark De Pinkenberg met 2-1 te sterk voor het Doetinchemse DZC ’68.

DZC ’68 staat in de derde klasse D van het zaterdagvoetbal met 30 punten uit 10 duels aan kop. VVO lag daar niet van wakker en ondanks het gemis van zeven basisspelers ging de ploeg van trainer Eric Arentsen de strijd vol aan. Daan Ruiling zorgde halverwege de eerste helft voor een 1-0 voorsprong voor VVO, maar vijf minuten later was het alweer gelijk. Doelman Frans Budel, vervanger van de zieke Johan van den Hurk, was kansloos bij een vrije trap.
Topscorer Joost Baarslag besliste in de 80e minuut de wedstrijd en bezorgde VVO een plek bij de laatste 32.

RKHVV slaagde daar niet in. De Huissense hoofdklasser verloor thuis met 3-2 van klassegenoot Alverna. Nadat een treffer van RKHVV in de ogen van de thuisclub ten onrechte was afgekeurd wegens buitenspel, ontsnapte even later de doelman van de gasten aan een rode kaart na een overtreding op Birol Ozturk.
Vlak voor rust scoorde Alverna uit een strafschop, maar in de net voor het rustsignaal zorgde Jort Busser met een kopbal voor de gelijkmaker: 1-1. Na de hervatting namen de bezoekers een 1-3 voorsprong. De treffer van Leon Pruis (2-3) in de 89e minuut kwam te laat om nog een strafschoppenserie uit het vuur te slepen.

Arnhemia, uitkomend in de vijfde klasse G van het zondagvoetbal, was op eigen veld kansloos tegen het sterke DFS. De ploeg uit Opheusdden, de nummer twee in de eerste klasse D van het zaterdagvoetbal, won op sportpark De Bakenhof met 0-9.

In Gendt bereikte De Bataven ook de volgende ronde. de zondagse hoofdklasser won met 5-0 van Unitas ’28.