VVO-speler Jillert Krikke in verweer tegen schorsing van vijf wedstrijden

27 oktober 2017 | Van onze AS-redactie

Jillert Krikke heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB  – een schorsing van vijf duels – niet geaccepteerd. De aanvaller van VVO kreeg afgelopen zondag kort voor het eindsignaal in de uitwedstrijd in de derde klasse C tegen Grol (2-2) de rode kaart. Ondanks het indienen van een verweerschrift is Krikke geschorst voor het duel met SC Rheden, zondag op het Rozendaalse sportpark de Pinkenberg.

Krikke kreeg de rode kaart in Groenlo wegens natrappen. Het schikkingsvoorstel van de aanklager was de speler echter te gortig. Dat Krikke er in ieder geval niet bij is in de kraker tegen SC Rheden, komende zondag (aanvang 14.00 uur), noemt trainer Maik Angenent ‘een gemis’. “Maar er staan voldoende gretige spelers in de rij die dit gat graag op willen vullen.”
VVO nam in Groenlo door doelpunten van Joost Baarslag een 2-0 voorsprong, maar moest Grol toch nog een gelijkspel toestaan. Zondag kan de Velpse ploeg bij een overwinning verder afstand van de degradatiezone en aansluiten bij de subtop. Met 7 punten uit 5 duels neemt de formatie van trainer Maik Angenent een zevende plaats op de ranglijst in. Ook voor SC Rheden, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse, staat er veel op het spel. De ploeg van trainer Peter Jansen neemt met 4 punten uit 5 wedstrijden een elfde en daarmee bescheiden positie op de ranglijst in.

SC Rheden heeft zondag geen personele problemen. “We kunnen beschikken over een complete selectie”, zegt trainer Peter Jansen, die erkent dat de belangen groot zijn. “We zullen aan moeten pikken. En dan heb ik het over punten pakken. Over het spel in aanvallende zin ben ik tevreden. We hebben 12 keer gescoord in vijf wedstrijden, maar ook 15 goals tegen. Het accent zal dus komen te liggen op zo lang mogelijk de ‘nul’ houden in de wetenschap dat we elke helft wel twee, drie keer heel gevaarlijk voor het doel van de tegenstander komen.”

SC Rheden scoorde ook afgelopen zondag drie keer tegen titelkandidaat MASV, maar verloor op het Arnhemse sportpark Malburgen-West met 5-3. Angelo Siep (foto rechts) scoorde vier keer voor de ploeg van trainer Jhon van Beukering en was daarmee de grootste plaaggeest voor de ploeg van trainer Peter Janssen. Patrick d’Hulst (twee keer) en Kai Dorland waren verantwoordelijk voor de Rhedense treffers.
MASV staat door de zege met 12 punten uit 5 duels op de tweede plaats in de derde klasse C. Met 15 uit 5 is DCS koploper. De Zevenaarse ploeg won afgelopen zondag met 2-1 bij VDZ. De zeer jonge Arnhemse ploeg, met zes spelers in de basis die vorig seizoen nog voor VDZ JO19-1 (A1) uitkwamen, kwam door Thom van Middelaar nog wel op gelijke hoogte (1-1), maar stond ondanks een een aantal goede kansen na 90 minuten met lege handen tegen de kampioenskandidaat : 1-2.  Met 6 uit 5 staat de formatie van trainer Habib Al Mohsinawi op een tiende plaats.

* De foto van Angelo Siep is gemaakt door Nico Kooij.

Klik hier voor het voetbalprogramma.