VVO slaat in laatste minuut toe

25 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De ontlading was maandag enorm bij VVO. Luttele seconden voor tijd zorgde Leroy Loevering (11) na een kopbal van Sam van den Nieuwenhof voor de bevrijdende 1-0 tegen Lochem. VVO is daardoor dicht bij klassebehoud. Zondag is de return.

Na twee overtuigende zeges (2-0 en 5-1) op Mariënveld stuitte VVO in de eerste wedstrijd van finale om een plek in de derde klasse op meer verzet van Lochem dan vooraf gedacht. In de vierde klasse C waren Mariënveld en Lochem op een gedeelde tweede plaats geëindigd, maar Lochem bleek een veel taaiere tegenstander dan Mariënveld.
Het was zondag op het drukbevolkte sportpark De Pinkenberg in Rozendaal van de eerste tot de laatste minuut ploeteren. Beide ploegen kozen bijna voortdurend voor de lange trap naar voren en dat was allerminst in het voordeel van VVO. De ‘peer’ richting de twee Velpse spitsen leverde geen enkele keer gevaar op. De Lochemse verdedigers heersten in de lucht en ook de ‘afvallende bal’ was zelden een prooi voor de middenvelders van de thuisploeg.
“We hebben niet gevoetbald”, oordeelde aanvoerder Berni van Vloten (foto linksboven) van VVO na afloop. “En dat is toch onze kracht. We gingen mee in hun spel. We hebben geprobeerd om vanuit de ’tweede bal’ te voetballen, maar ook dat is niet gelukt.”
Halverwege de eerste helft viel VVO een keer aan over de linker flank en dat leverde meteen de grootste kans voor rust op. Na een vloeiende aanval belandde de bal op luttele meters voor het doel van Lochem voor de voeten van de mee opgekomen rechtsback Walter Brouwer, maar de doelman keerde de inzet.
Lochem was in de eerste helft gevaarlijker geweest dan VVO, maar de Velpse keeper Frans Budel hield zijn doel schoon. Na de hervatting kreeg VVO wat meer grip op het spel. De thuisploeg probeerde het wat vaker over de flanken en dat leidde in ieder geval tot een aantal hele en halve kansen voor de thuisploeg. De enige treffer viel echter kort voor het eindsignaal. Na een perfecte corner van Marco Corba torende Sam van den Nieuwenhof, niet voor het eerst, boven zijn tegenstanders uit. Van den Nieuwenhof kopte de bal voor de voeten van de inkomende Leroy Loevering, die de Lochemse doelman van dichtbij passeerde: 1-0.
“Het was uiteindelijk een echte 0-0 wedstrijd”, vertelde Berni van Vloten. “Dus ik hoef niet te zeggen dat ik verschrikkelijk blij ben met die 1-0.  En als je als ploeg zo vlak voor tijd nog een doelpunt tegen krijgt, betekent dat toch een mentaal tikje. Maar het wordt bij Lochem nog een hele spannende wedstrijd.”

Klik hier voor de uitslagen van de nacompetitie.

# Onderstaande foto ’s zijn van Ben Gal


Leroy Loevering (half zichtbaar) tikt op aangeven van Sam van den Nieuwenhof van dichtbij binnen.


De spelers van VVO vieren een feestje na de winnende treffer.


Lery Loevering krijgt de felicitaties na de bevrijdende 1-0.