VVO pakt toch nog punt in slotfase

4 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO keek zondag in 4D bij RKPSC een kwartier voor tijd nog tegen een 2-0 achterstand aan. Door doelpunten van Berni van Vloten en Tim Jansen pakte de Velpse ploeg van trainer Dave de Jong toch nog een punt in Pannerden.

Het tactische strijdplan van De jong kon in Pannerden al na 2 minuten in de prullenbak. Tweemaal slap ingrijpen in de Velpse defensie bezorgde de thuisclub een 1-0 voorsprong. Tot de rust gaf VVO daarna geen kansen meer weg en was zelf 2 keer dicht bij de gelijkmaker. De eerste keer leek Tim Jansen op weg naar de gelijkmaker, maar hij werd aan zijn arm onderuit getrokken. De arbiter stond op grote afstand en liet doorspelen. Even later had Bert Peterse de bal voor het inknikken, maar hij schampte de bal.
“In de rust ben ik toch even kwaad geworden”, zei VVO-trainer De Jong. “Op de instelling viel niets aan te merken, maar omdat we bij die goal zo slap de duels ingingen, moesten we alle energie aanwenden om het weer goed te maken.”
Ook na rust gaf VVO alles, maar 20 minuten na rust viel zelfs de 2-0 na een counter. “Maar ook toen had ik nog steeds het gevoel dat we konden winnen”, zei De Jong, die Berni van Vloten 12 minuten voor tijd zag scoren uit een vrije trap: 2-1.
Even later zorgde linksback Sebastiaan Fernan voor de gelijkmaker. Tim jansen leek de Velpse ploeg toch nog 3 punten te bezorgen, maar zijn kopbal belandde tegende paal. De laatste kans was voor RKPSC, maar doelman Jelle Berntsen redde vakkundig.
“Ik ben er trots op, dat we die 2-0 nog hebben goedgemaakt, maar we hadden hier kunnen winnen”, zei De jong na afloop. “We moeten hoe dan ook die wisselvalligheid eruit zien te krijgen.”

Uitslagen Vierde klasse D

RKPSC – VVO                        2-2
Veluwezoom- GSV’38         4-3
Loil – OBW                             0-2
Angerlo V – Brummen        2-0
’t Peeske – HC’03                 0-1
Kilder – Etten                        1-5