VVO onderuit bij Westervoort

3 november 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-edactie

Sportclub Westervoort heeft zondag het Velpse VVO de eerste nederlaag bezorgd: 2-1. De ploeg van trainer Bob Hartemink bracht daarmee de spanning in de vierde klasse D van het zondagvoetbal weer wat terug.

VVO had dit seizoen in de zes gespeelde duels nog geen punt verspeeld. De formatie van trainer Eric Arentsen begon dan ook als de torenhoge favoriet aan de wedstrijd. Westervoort, dat na de 3-0 nederlaag tegen Groessen wat had goed te maken, startte voortvaarend. “Wij speelden goed georganiseerd”, sprak Jordie van Doesburg, speler van Westervoort na afloop. “Wij leunden achterover en VVO had heel veel balbezit. Maar wij waren heel gedreven en zaten er kort op, waardoor we de tegenstander niet in de wedstrijd lieten komen.”
Sjoerd Jansen en Ferry Snelders bezorgden Westervoort al in de eerste helft een 2-0 voorsprong. Halverwege de tweede helft deed VVO via Ramon Steenbergen wat terug (2-1), maar verder liet Westervoort het niet komen.
“Als je tegen een ploeg als Westervoort met 2-0 achter komt, wordt het heel moeilijk”, verklaarde Sam van den Nieuwenhof van VVO het verlies. “Na rust was het balbezit voor ons, maar Westervoort schopte naar alles wat bewoog. Geen leuke ploeg om tegen te spelen, maar ze hebben wel heel hard voor dit resultaat gewerkt.”
VVO claimde ook nog een strafschop. Van den Nieuwenhof: “De overtreding was binnen het strafschopgebied, maar de scheidsrechter legde de bal buiten de beruchte lijnen.”

VVO behoudt met 18 punten uit 7 duels de koppositie, maar de Velpenaren zagen RKPSC tot op 2 punten naderen.  SC Veluwezoom en SC Westervoort  delen de derde plaats met 12 uit 7.
Zondag 10 november staat de derby VVO – Veluwezoom op het programma. Westervoort brengt een bezoek aan de nummer laatst Stokkum, dat pas 1 punt pakte.

Klik hier voor uitslagen