VVO na verlies dieper in de zorgen

19 april 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO is in de derde klasse C dieper in de problemen gekomen. De Velpse ploeg verloor met 4-1 bij Gendringen en de achterstand op de ‘veilige’ nummer tien, AD’69, bedraagt nu 3 punten.  

VVO staat na het verlies tegen Gendringen met 24 punten uit 23 duels op de elfde plaats. Die postie verplicht aan het einde van het seizoen tot het spelen van nacompetitie. De voorsprong van VVO op de twee achtervolgers, Warnsveldse Boys en Reunie, bedraagt slechts 2 punten, waardoor de ploeg van trainer Eric Arentsen ook moet uitkijken voor directe degradatie. Hoewel Doetinchem, de nummer laatst, zondag met 1-0 won bij Pax, lijkt die ploeg met 6 punten achterstand op Warnsveldse Boys en Reunie, een zekere degradant.
VO herstelde zich bij Gendringen zondag van een in de twaalfde minuut opgelopen 1-0 achterstand prima. De Velpenaren kregen kansen, maar pas in de 39e minuut zorgde Leroy Loevering na een snelle tegenstoot voor de gelijkmaker: 1-1. Die stand stond bij rust niet meer op het bord. Pal voor de pauze sloeg Gendringen opnieuw toe: 2-1.
Na de hervatting ging VVO op jacht naar een tweede treffer. Gendringen loerde op de counter en profiteerde in de 55e minuut van de geboden ruimte: 3-1. Ook na die nieuwe tegenslag knokten de gasten voor een beter resultaat. De 4-1, in de 81e minuut, betekende voor VVO echter de genadekklap.

Klik hier voor de uitslagen van het zondagvoetbal.