VVO NA 41 JAAR WEER KAMPIOEN

4 mei 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO is kampioen. De Velpse ploeg won zondag op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal met 7-0 van Loil en werd zo onbereikbaar voor concurrent RKPSC. VVO, dat 41 jaar geleden voor het laatst kampioen werd, keert na 18 jaar weer terug in de derde klasse.

Sam van den Nieuwenhof opende al na drie minuten de score voor de thuisclub. Hij reageerde attent toen de doelman van Loil de bal na een vrije trap van Casper Athmer niet klem kreeg. VVO gaf aan die flitsende start met vloeiend aanvalsspel een goed vervolg, maar pas vijf minuten voor rust viel de tweede treffer. Weer Van den Nieuwenhof kopte raak na een corner van Marco Corba: 2-0.
Na de hervatting maakte de ploeg van trainer Eric Arentsen er een ware show van . Joost Baarslag zorgde na een knap uitgespeelde aanval op aangeven van Ramon van Steenbergen direct na rust voor 3-0. Baarslag mocht even later tot drie keer toe aanleggen en bij de laatste poging sloeg de bal als een granaat in het Loilse doel: 4-0. Jan-Walter van Vloten scoorde 5-0, waarna Baarslag met zijn derde treffer de stand naar 6-0 tilde. Op aangeven van invaller Jens Eijsink bepaalde Ted Bronkhorst de eindstand op 7-0.
Het hoogtepunt van de tweede helft was de invalbeurt van doelman Frans Budel (foto) in de 65e minuut. De 43-jarige ras-VVO’er stond meer dan twintig jaar in het doel van VVO zonder ooit een prijs te pakken. Budel hoefde tegen het onmachtige Loil geen reddingen te verrichten.
Ver voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Hofman barstte het vuurwerk boven sportpark De Pinkenberg al los. VVO was voor het eerst sinds 1973 weer eens kampioen. Trainer Theo Meeuwsen leidde VVO toen naar de titel. Pas 41 jaar later herhaalde Eric Arentsen dat kunststukje.
De ontlading was na afloop enorm. “Ik kan het nog nauwelijks beseffen”, zei de voortreffelijke aanvoerder Berni van Vloten na afloop. “Ik heb , denk ik, zeven keer in de nacompetitie gestaan en vijf keer een kampioenswedstrijd gespeeld. Maar het was telkens ‘net niet’. Dit is zo mooi.”
Sam van den Nieuwenhof, die met zijn openingstreffer al na drie minuten wat druk van de ketel haalde, kon zijn geluk niet op. “Je weet dat die verdedigers van Loil in het begin nog een beetje staan te slapen. Dan moet je toeslaan, want als je in zo’n wedstrijd lang niet scoort, kan het nog moeilijk worden.”
“Jammer dat de score zo hoog opliep. Het had eigenlijk 2-0 moeten blijven”, zei de maker van de eerste twee goals met een knipoog naar Joost Baarslag, die drie keer scoorde.  

* Onderstaande foto’s zijn van Carla Kostelijk, tenzij anders vermeld.


Sam van den Nieuwenhof ramt de bal al na drie minuten in het dak van het doel en zet VVO op 1-0.


Sam van den Nieuwenhof kopt kort voor rust raak: 2-0.


Sam van den Nieuwenhof viert zijn tweede treffer. Achter hem is ook Joost Baarslag blij. (Foto: Nico Kooij)


Meer dan duizend toeschouwers waren zondag op het kampioensduel van VVO afgekomen.


Joost Baarslag, goed voor drie treffers tegen Loil, schudt zijn tegenstander af.


Al ver voor het eindsignaal werd het feest in gang gezet.


De buit is binnen. Trainer Eric Arentsen (wit shirt) krijgt de felicitaties van elftalleider Bert Peterse en zijn assistent Huub Loeffen (rechts).


VVO is kampioen!


Op de platte kar door Velp.