VVO moet titel aan Brummen laten

6 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO is ondanks een 2-1 zege op Angerlo Vooruit veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Het kampioenschap in de vierde klasse D ging naar Brummen, dat met 2-0 won van Sportclub Veluwezoom.

VVO had gehoopt op puntenverlies van koploper Brummen, maar dorpsgenoot Veluwezoom bleek niet in staat tot een stunt bij de lijstaanvoerder.
Zo kreeg de Velpse ploeg niet de beloning die het op basis van de prestaties na de winterstop verdiende. De ploeg van trainer Dave de Jong won de laatste 8 duels op rij en speelde alleen in de eerste wedstrijd na de winterstop gelijk bij OBW (0-0). “Dat zijn dus 2 dure verliespunten geweest”, zei trainer dave de Jong van VVO. “Maar iedere ploeg heeft wel een periode dat het wat minder draait”, doelde De Jong ook op de laatste 3 wedstrijden voor de winterstop, waarin VVO slechts 1 punt haalde. “Maar op basis van de resultaten en het vertoonde spel kunnen we optimistich de nacompetitie ingaan.”
Reunie is de eerste tegenstander van VVO. Zondag 13 mei speelt de Velpse ploeg eerst thuis. Op zondag 20 mei volgt de return in Borculo.
Tegen Angerlo Vooruit startte VVO ijzersterk. A-junior Sam van den Nieuwenhof, door De Jong in de basis geposteerd, zorgde met een geweldige kopbal voor een 1-0 voorsprong. De gasten na een verre ingooi op 1-1, maar 10 minuten voor rust liet spits Tim Jansen de Velpse aanhang opnieuw juichen: 2-1.
Na de pauze werd het spel van beide kanten onrustiger. VVO en Angerlo Vooruit kregen nog kansen, maar in de stand kwam geen verandering meer.
Tijdens de nacompetitie is doelman Frans Budel niet meer van de partij. Hij vertrekt zaterdag naar Charleston in de Verenigde Staten. Later deze maand begint hij met zijn vader Nico Budel aan met hun zeiljacht ‘Sec. Hayai’ aan de overtocht richting Europe voor de vijfde etappen van de Global Ocean Race.
Budel was daarom graag kampioen geworden. “Het is een teleurstelling, maar we wisten dat Brummen op voorsprong stond. We zijn na afloop nog ruim 10 minuten op het veld gebleven, omdat de wedstrijd in Brummen nog niet was afgelopen. Toen het daar in de laatste minuut ook nog 2-0 werd, was het gedaan.”

Vierde klasse D
VVO –  Angerlo Vooruit         2-1
Loil – Kilder                          4-2
HC ’03 – Etten                      2-1
GSV ’38 – ’t Peeske               2-2
Brummen – Veluwezoom      2-0
OBW –  RKPSC                       0-2