VVO maakt korte metten met GSV’38

9 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO begint zijn draai te vinden in de vierde klasse D. De Velpse ploeg maakte zondag op sportpark De Pinkenberg korte metten met koploper GSV’38. Mede door 3 doelpunten van Tim Jansen won VVO met 5-1.

VVO klom door de forse zege naar de derde plaats op de ranglijst. Voor trainer Dave de Jong geen reden om in een euforische stemming te raken. Toch kon ook de VVO-trainer er niet omheen dat zijn ploeg een prima eerste helft speelde. “Het was goed”, erkende De Jong, die een iets mindere tweede helft had gezien. “Maar je ziet zelden 2 even goede helften, maar ook na rust hadden we nog voldoende kansen de score op te voeren. Zeker in de eindfase hadden we er nog wel 3 bij kunnen maken.”
Tim Jansen opende voor VVO de score en mocht later van de strafschopstip ook aanleggen voor de 2-0. Marco Corba bepaalde de ruststand op 3-0.
Na de pauze kreeg ook GSV’38 een penalty. doelman frans budels was kansloos: 3-1. Na weer een benutte strafschop van Tim Jansen (4-1) zorgde sander beek voor de 5-1 eindstand. 
De spelopvatting van VVO komt steeds meer overeen met de ideeën van De Jong. “We zijn in balbezit wat rustiger geworden en kiezen niet meer meteen de diepte.”
In 4D is na de uitslagen van zondag een duidelijke scheiding tussen de eerste 7 en de laatste 5 ploegen. Het gat bedraagt 6 punten. Vijf ploegen (VVO, Veluwezoom, Etten, RKPSC en  GSV’38) hebben 12 punten uit 6 duels en delen de derde plaats. Brummen is met 15 uit 6 koploper, HC’03 volgt met 13 punten. Zondag gaat VVO op bezoek bij HC’03.

Uitslagen vierde klasse D
Angerlo V – Veluwezoom         0-1
VVO – GSV’38                             5-1
Kilder – Brummen                     2-5
OBW – HC’03                              1-2
RKPSC – ’t Peeske                      3-1
Loil – Etten                                  1-3