VVO lijkt klaar voor topper

26 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO, koploper in de vierde klasse D van het zondagvoetbal, lijkt klaar voor de kraker van zondag tegen RKPSC, de nummer twee op de ranglijst. De Velpse ploeg won de lastige uitwedstrijd bij Groessen met 3-1.

VVO nam in de eerste helft een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Ramon Steenbergen. Marco Corba leek na de pauze het duel met zijn treffer te hebben beslist (0-2), maar vijf minuten voor tijd keerde de spanning op sportpark De Heggeakker plotseling terug.
De defensie van VVO zag er even niet zo goed uit, waarna Groessen de achterstand halveerde: 1-2. Topscorer joost Baarslag herstelde in de laatste minuut echter de oude marge: 1-3.
“Een verdiende overwinning”, oordeelde VVO-trainer Erc Arentsen (foto), die komende zondag met een voorsprong van drie punten afreist naar Pannerden voor het treffen met RKPSC.

VVO kreeg zondag namelijk geen hulp van de Velpse buurman Veluwezoom. De ploeg van trainer Giovanni Zweers verloor op eigen veld van RKPSC: 1-2. VVO gaat met 38 punten uit 14 duels aan kop, RKPSC is tweede met 35 uit 14. ’t Peeske, waar Martijne Bochoven ook volgend seizoen de trainer is, volgt met 28 uit 14 op eerbiedige afstand van de twee titelkandidaten.