VVO legt koploper op de pijnbank

11 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO heeft in de vierde klasse D uitgehaald tegen koploper Brummen. De Velpse ploeg speelde op sportpark De Pinkeberg een uitstekende wedstrijd en won net 5-1. Berni van Vloten was met 3 doelpunten de grote man bij VVO.

“We speelden een leuke pot. Scherp, agressief en het tactische plannetje pakte goed uit”, zei trainer Dave de Jong van VVO na afloop. “Wat we vandaag hebben laten zien, is het niveau waarop we kunnen spelen. Als we dat volhouden, kan het nog leuk worden.”
VVO begon sterk tegen Brummen en zette meteen druk op de tegenstander. Dat leidde in de eerste 10 minuten tot 2 kansen, maar nog niet tot treffers. Brummen nam het initiatief daarna even over en trof zelfs de lat.
De treffer van Timmo Hoekstra (1-0) veranderde het spelbeeld. “Vanaf dat moment hebben we de wedstrijd gedomineerd”, zei De Jong. “Brummen kwam niet meer aan voetballen toe en elke ’tweede bal’ was voor ons.”
Berni van Vloten bepaalde de ruststand op 2-0 en nam na de pauze ook de derde Velpse treffer voor zijn rekening. Nadat Brummen had tegengescoord, drukten Marco Corba en opnieuw Van Vloten het krachtsverschil ook in cijfers uit: 5-1.

Vierde klasse D
Angerlo Vooruit – ’t Peeske     3-1
OBW – GSV’38                         4-1
VVO – Brummen                      5-1
Loil – HC’03                             1-0
RKPSC – Etten                          4-0
Kilder – Veluwezoom               1-1