VVO kleurt ‘rood’ en verliest weer

27 februari 2011 | Van onze AS-redactie

VVO is in de 4F van slag. De velpse ploeg, twee weken geleden nog koploper, verloor zondag voor de derde keer op rij. De formatie van Hans Liethof incasseerde bij het Lentse DVOL in de slotfase 2 treffers: 2-0.

Trainer Hans Liethof sprak na afloop van een verdiende nederlaag. Het slechte en zware veld was bepaald niet in het voordeel van de bezoekers uit Velp. Toch had het heel anders af kunnen lopen als Rudy Aziz na een kwartier wat meer geluk had gehad. Hij knalde de bal uit een vrije trap tegen de paal. Ook Tim Jansen was voor VVO nog dicht bij een treffer. Hij schoof de bal onder de keeper door, maar ook rakelings aan de voor hem verkeerde kant van de paal.

Diezelfde Jansen kreeg na rust een enorme schop, waar volgens Liethof rood niet had missstaan, maar zelfs een gele kaart bleef achterwege. Grensrechter Willem Aaldering van VVO ging verhaal halen en kreeg daarvoor de rode kaart. Ook zijn vervanger, elftalleider Bjorn Drent, haalde het einde van de wedstrijd niet. De arbiter negeerde 8 minuten voor tijd zijn vlagsignaal, waarna een aanvaller van DVOL voor 2-0 zorgde.
Liethof: “Bjorn bleef daarna met zijn vlag in de hoogte staan en kreeg ook rood. Maar het doelpunt wás buitenspel. Ook de trainer van DVOL bevestigde dat na afloop.”
Twee minuten eerder was DVOL uit een strafschop op voorsprong gekomen, toen doelman Frans Budel van VVO de bal losliet en in tweede instantie een tegenstander aantikte. “Een terechte penalty”, aldus Liethof, die zijn ploeg met 10 spelers zag eindigen. Dennis de Ridder kreeg een rode kaart, toen hij bij een sliding een tegenstander raakte.
“De titel is uit zicht”, sprak Liethof na de derde nederlaag op rij. “We richten ons nu op de derde periode om zo toch nog een plaatsje in de nacompetitie te bemachtigen.”