VVO klaar voor finale nacompetitie

17 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO heeft de finale van de nacompetitie bereikt. Na de 2-0 uitzege was de ploeg van trainer Eric Arentsen ook in het thuisduel te sterk voor Mariënveld: 5-1. In de finale om een plek in de derde klasse treft VVO Lochem.

Na de eenvoudige uitzege leek VVO zondag een gemakkelijk middagje tegemoet te gaan. Toen de gasten na ruim een half uur na een Velpse handsbal door een benutte strafschop op voorsprong kwamen, hielden de fans van VVO nog even de adem in. Marco Corba zorgde er echter voor dat de thuisploeg bij rust al op rozen zat. Corba stelde na een fraaie individuele actie eerst Joost Baarslag in staat de gelijkmaker te scoren (1-1) en was op slag van rust zelf verantwoordelijk voor de Velpse voorsprong: 2-1.
Die mentale tik kwam Mariënveld niet meer teboven. VVO schroefde na de pauze het tempo op en scoorde in de openingsfase drie keer. Leroy Loevering scoorde 3-1 en 4-1, waarna Marco Corba de eindstand op 5-1 bepaalde.
In de finale moet VVO afrekenen met Lochem, dat in een dubbele confrontatie te sterk was voor Kilder. Na de 1-1 in de uitwedstrijd, maakte Lochem het karwei zondag in eigen huis af: 4-1.

Lochem kwam dit seizoen uit in de vierde klasse C en eindigde na het behalen van de eerste periodetitel in de algehele eindstand als tweede met 53 punten uit 26 duels. Ook Mariënveld kwam in deze klasse tot 53 punten, maar Lochem had een beter doesaldo. De achterstand op de ongenaakbare koploper FC Trias was uiteindelijk aanzienlijk: 10 punten.
Op 28 september 2014 eindigde Mariënveld – Lochem in 2-6. In de return nam Mariënveld revanche en won op 28 februari van dit jaar in Lochem met 3-1. 

NACOMPETITIE
OM TWEE PLAATSEN IN DE DERDE KLASSE
Halve finales

Zo. 17 mei:   Warnsveldse B – RKPSC                        1-1      (1)    
Do. 21 mei:  RKPSC –  Warnsveldse B                                    (1) 

Do. 14 mei:   Mariënveld – VVO                                 0-2     (2)
Zo. 17 mei:   VVO – Mariënveld                                  5-1     (2)

Do. 14 mei:   Keijenburgse B – Angerlo V                  0-3      (3)
Zo. 17 mei:   Angerlo V – Keijenburgse B                  9-1       (3)

Do. 14 mei:   Kilder – Lochem                                  1-1        (4)
Zo. 17 mei:   Lochem – Kilder                                   4-1       (4) 

Finales
Ma. 25 mei:    Angerlo Vooruit – Winnaar 1
Zo. 31 mei:     winnaar 1 – Angerlo Vooruit

Ma. 25 mei:    VVO – Lochem
Zo. 31 mei:    Lochem – VVO