VVO is de terechte kampioen

16 mei 2016 | Van onze AS-redactie

VVO heeft zondag een prachtig seizoen afgesloten met het kampioenschap. De Velpse ploeg won op een bomvol sportpark De Pinkenberg met 6-1 van OSC en bleef concurrent SML daardoor een punt voor. De titel in de vierde klasse F van het zondagvoetbal komt VVO toe. De ploeg van trainer Maik Angenent pakte in 26 duels 62 punten, scoorde precies honderd doelpunten, bleef ongeslagen en leverde met Marco Corba ook nog de topscorer van het regionale amateurvoetbal af met 38 treffers.

Aan een kampioenschap van VVO twijfelde niemand meer nadat de Velpse formatie in de voorlaatste wedstrijd bij SML een punt had meegenomen. Toch speelde bij trainer Maik Angenent in het achterhoofd het ‘De Graafschap – Ajax’ scenario. De eerstejaars hoofdtrainer had zijn ploeg daarom op het hart gedrukt fanatiek te beginnen. Dat deed VVO, maar in de openingsfase opereerden de velpenaren nerveus.
Het Oosterhoutse OSC, dat nergens meer voor speelde, kon twintig minuten stand houden. Nadat VVO de score via Daan Burghouwt had geopend, gooide de thuisploeg alle schroom van zich af. Aanvoerder Berni van Vloten (2-0), Joost Baarslag (3-0), Ramon van Steenbergen (4-0) en weer baarslag bepaalden de ruststand op 5-0. Daarmee was de wedstrijd al van alle spanning ontdaan en konden de Velpse fans zich al op gaan maken voor het kampioensfeest.
Budel, Frans (Small)De grote vraag na de hervatting was wie het honderdste competitiedoelpunt van VVO zou maken. Die eer viel te beurt aan Luuk Kersten, die daarmee een vooraanstaande plaats inneemt in de geschiedenisboeken van de 115 jaar oude Velpse vereniging. De thuisploeg voerde de score daarna niet verder op. SCO maakte nog wel een doelpunt door Ian van Haveren, waardoor doelman Frans Budel (foto, rechts) in zijn laatste wedstrijd voor de hoofdmacht van VVO geen ‘clean sheet’ kon overleggen. Budel hield dit seizoen in 26 wedstrijden elf keer de nul. Opvallend genoeg lukte dat de Velpse goalie slechts drie keer thuis. In uitwedstrijden was de Velpenaar acht keer onpasseerbaar.
marco-corbaVlak voor tijd kreeg Budel (45) onder klaterend applaus nog een publiekswissel. Budel keepte 25 jaar in het eerste elftal van VVO. Voor bewezen diensten krijgt de doelman een afscheidswedstrijd aangeboden. Die wordt gespeeld op zaterdag 25 juni op sportpark De Pinkenberg.
Behalve Budel kreeg ook topschutter Marco Corba (foto, links) een publiekswissel. Corba speelde (voorlopig) zijn laatste wedstrijd voor VVO. De doelpuntenmachine speelt komend seizoen bij de zaterdagse hoofdklasser Bennekom.
Na het laatste fluitsignaal brak het feest los. Met de kampioensschaal ‘aan boord’ gingen spelers en staf later op de middag op de ‘platte kar’ voor een rondtoer door Velp. VVO is na een jaar weer terug in de derde klasse.

* Foto: VVO kampioen in 4F, seizoen 2015-2016 (Foto: Ben Gal Sportfotografie)

  • Klik hier voor beelden van het kampioenschap van VVO.