VVO houdt het lang spannend

28 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO heeft in 4D weer eens een zege behaald. De Velpse ploeg versloeg zondag op eigen veld Keijenburgse Boys met 2-1. De thuisclub trof vijf keer paal en lat. Koploper Veluwezoom verspeelde punten bij GSV’38: 1-1.

Trainer Dave de Jong van VVO had zijn spelers afgelopen week nog eens duidelijk gemaakt wat er van hen wordt verwacht. Dat miste zijn uitwerking niet. “Het zag er goed uit. We toonden beleving en er is grote delen van de wedstrijd goed gevoetbald”, zei De Jong na afloop.
Toch kwam VVO na een sterk begin op achterstandmet 1-0 achter. Na een onoplettenheid in de Velpse defensie moest doelman Frans Budel de bal uit het net halen: 0-1. Na 25 minuten had VVO het duel weer volledig onder controle en gaf geen kansen meer weg. De thuisploeg creëerde er zelf voldoende, maar pas in de 40e minuut viel de gelijkmaker door Jesper Onck: 1-1.
Na de hervatting bleef VVO de betere ploeg. Het benutten van de kansen bleef echter een probleem. Bovendien had VVO pech met de afronding. Joost Baarslag (foto) trof vier keer de lat, Jesper Onck schoot nog tegen de paal. De bevrijdende treffer viel pas in de 87e minuut. Joost Baarslag gaf het beslissende tikje: 2-1. “Een mooi moment om te scoren, maar we hadden er toen toch echt al een stuk of zes, zeven moeten maken”, zei De Jong. “Gelukkig dat de winnende goal nog viel, want als je zoveel kansen krijgt en je stapt dan met 1-1 van het veld, ben je daar doodziek van.”

Koploper Veluwezoom liet in Giesbeek een steekje vallen. De ploeg van trainer Giovanni Zweers kwam bij GSV ’38 niet verder dan een gelijkspel: 1-1.
Door een benutte strafschop van Mohammed Alkan kwam Veluwezoom nog wel op voorsprong: 0-1. De slordig spelende Velpse formatie zag GSV’38, de nummer laatst op de ranglijst, vlak voor tijd de gelijkmaker scoren.

Vierde klasse D
Loil – Dieren                           4-2
Sprinkhanen – HC ’03             2-2
Groessen – Angerlo Vooruit    1-0
VVO – Keijenburgse Boys        2-1
RKPSC – OBW                          2-1
GSV ’38 – Veluwezoom           1-1