VVO hoopt op een voetbalfeest tijdens het Bumé Zilveren Bal toernooi

10 januari 2017 | Van onze AS-redactie

Bij VVO staat de komende dagen alles in het teken van het Bumé Zilveren Bal toernooi 2017. Op het fraaie Rozendaalse sportpark De Pinkenberg komen donderdag 12 en zondag 15 januari de senioren in actie, zaterdag 14 januari voetballen de A- en B-junioren.

 

Het Bumé Zilveren Bal 2017 toernooi bij de senioren begint donderdagavond met de wedstrijden VVO – SC Rheden (20.00 uur) en VDZ – OBW (20.30 uur). De winnaars spelen zondag de finale, de verliezers strijden om de derde plaats. De finale, op het hoofdveld, begint om 13.00 uur. Bij het duel om de derde plaats wordt op het bovenveld om 12.30 uur afgetrapt. De arbitrage is op beide dagen in handen van Adrie van der Beek en Hans Achterberg.
Aannemingsbedrijf Bumé uit Velp is net als de voorbije jaren de hoofdsponsor van het toernooi. Directielid Frans Budel noemde het toernooi van 2017 in het informatieboekje al ‘een bijzondere editie’. ‘Want ik sta zelf niet meer onder de lat…’
Budel zette in de zomer van 2016 na 25 jaar keeper te zijn geweest van de hoofdmacht van VVO een punt achter zijn carrière.

VVO is de titelverdediger op Bumé Zilveren Bal toernooi. De ploeg van trainer Maik Angenent won in 2016 de finale van VDZ. In de reguliere speeltijd kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar in de noodzakelijke strafschoppenserie toonde de Velpse ploeg zich het koelbloedigst. Doelman Frans Budel van VVO stopte een Arnhemse strafschop.

Op het Bumé Zilveren Bal toernooi is heeft ook het jeugdvoetbal een belangrijke plek gekregen. Sinds vorig jaar heeft VVO de beschikking over twee kunstgrasvelden, waardoor het deelnemersveld bij zowel de B-junioren (JO17) als de A-junioren (JO19) al werd uitgebreid van vier naar zes clubs.
Behalve het organiserende VVO doen VDZ, DCS, Leones, Dieren en OBW mee met hun JO17- en JO19-juniorenteams. Zaterdagochtend komen de JO-17 junioren in actie, in de middag de JO19-junioren. De zes ploegen zijn in beide categorieën verdeeld over twee poules.

Het toernooi in de categorie JO17 werd in 2016 gewonnen door Robur et Velocitas. De Apeldoornse ploeg, dit jaar geen deelnemer, won in de finale na een 0-0 eindstand strafschoppen van Leones.
In de categorie JO19 is VDZ de titelverdediger. De Arnhemse ploeg was in 2016 in de finale met 2-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Robur et Velocitas.

Deelnemende ploegen bij de senioren
VVO
VVO werd vorig seizoen ongeslagen kampioen in de vierde klasse F en ook een klasse hoger presteert de Velpse ploeg uitstekend. De ploeg van trainer Maik Angenent (foto), die onlangs zijn contract tot de zomer van 2018 verlengde, staat in de derde klasse C op een zevende plaats met slechts drie punten achterstand op VDZ, de nummer drie op de ranglijst. Als de Velpse ploeg gevrijwaard blijft van blessures en schorsingen is zelfs een plek in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse mogelijk.

SC Rheden
SC Rheden is na het vertrek van Babberich uit de competitie op basis van een slechter doelsaldo de rode lantaarndrager in de tweede klasse I van het zondagvoetbal. De ploeg van trainer Peter Jansen, bezig aan zijn eerste seizoen in Rheden, hoeft echter niet te wanhopen. Het verschil tussen WAVV, de nummer negen op de ranglijst, en Rheden, de nummer dertien, bedraagt slechts drie punten. de selectie van SC Rheden belegde vorige week een trainingskamp in het Spaanse Marbella om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.

VDZ
VDZ voldeed in de eerste helft van het seizoen niet geheel aan de hooggespannen verwachtingen. Met een achterstand van elf punten op koploper Bon Boys is de Arnhemse ploeg zo goed als kansloos voor de titel. Met een sterke selectie moet de formatie van trainer Habib Al Mohsinawi, bezig aan zijn eerste seizoen in Arnhem, niettemin in staat worden geacht een plek in de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse te veroveren. In de derde klasse C staat VDZ halverwege de competitie op een derde plaats en heeft ook nog prima uitzicht op het winnen van de tweede periodetitel.

OBW
OBW leverde in de tweede klasse I drie punten in na het vertrek van Babberich. Maar wat voor SC Rheden geldt is ook van toepassing op de Zevenaarse formatie. De ploeg van trainer Artur Isselman, bezig aan zijn eerste seizoen, is allerminst kansloos in de degradatiestrijd in 2I. OBW herberbergt voldoende kwaliteiten om die dans te ontspringen.

Resultaten laatste zes edities van het Bumé Zilveren Bal toernooi
2011
Finale:             Presikhaaf – VVO                  4-1 
Om 3e plaats: Terborg – Veluwezoom      3-1 
2012
Finale:             Presikhaaf – Babberich        3-1        
Om 3e plaats: VVO – Veluwezoom            5-3
2013
Finale:             VVO – VDZ                              6-1
Om 3e plaats: Rheden – Veluwezoom       3-1
2014
Finale:            Rheden – VVO                         3-0
Om 3e plaats: VDZ – Ostrabeke                   3-3 (VDZ wns)
2015
Finale:            Rheden – Veluwezoom          4-0
Om 3e plaats: VVO – VDZ                              4-3
2016
Finale:             VVO – VDZ                                0-0 (VVO wns)
Om 3e plaats: Veluwezoom (zo) – ’t Peeske 2-1   

Programma Bumé Zilveren Bal toernooi 2017, sportpark De Pinkenberg
Senioren
Donderdag 12 januari
20.00 uur: VVO – SC Rheden (hoofdveld)
20.30 uur: VDZ – OBW (bovenveld)
Zondag 15 januari
12.30 uur: wedstrijd om de derde plaats (bovenveld)
13.00 uur: finale (hoofdveld)

Junioren
Zaterdag 14 januari
09.30 – 12.30 uur: junioren B
13.45 – 16.45 uur: junioren A