VVO heeft titel voor het grijpen

8 mei 2016 | Van onze AS-redactie

VVO heeft de titel in de vierde klasse F van het zondag voetbal voor het grijpen. Na het gelijkspel (0-0) in de teleurstellende kraker bij SML is de Velpse ploeg volgende week zondag bij een thuiszege op OSC kampioen. In dat geval rest voor SML slechts de nacompetitie.

Ruim twaalfhonderd toeschouwers waren zaterdagavond afgekomen op de ‘kampioenswedstrijd’ tussen de twee beste ploegen in 4F. De spanning werkte blijkbaar verlammend op de spelers, want van een hoogstaande partij voetbal was geen sprake. De angst om te verliezen was gezien de dadendrang van beide ploegen groter dan de wil om te winnen. Op een schot van Sven Roelofs na, dat via de lat boven doelman Frans Budel van VVO over ging, gebeurde er in het eerste half uur helemaal niets. De verwachte stormloop van SML, dat moest winnen, bleef verrassend genoeg uit.
“Dat hadden we niet verwacht”, sprak aanvoerder Berni van Vloten van VVO na afloop. “SML liet ons het spel maken en probeerde bij balwinst wel met een crossbal gevaar te stichten. Maar dat leverde ook niet veel op. Ja, ik was heel verrast over de manier van spelen van SML.”
Spits Boris de Kok was bij SML in de eerste dertig minuten een eenzame frontsoldaat. Pas in het laatste kwartier voor rust kroop SML wat uit zijn schulp en rechterspits Joshua Gieling slingerde als eerste nog een paar ballen voor het VVO-doel. Veel gevaar leverde dat niet op. De bezoekers uit Velp konden daar ook niet veel tegenover zetten. In het tactische steekspel lag topschutter Marco Corba volledig aan de ketting bij Hugo van Essen en daarmee had trainer Roberto Straal van SML de grootste angel er bij VVO uitgehaald. De beste kans was op slag van rust voor VVO-spits Joost Baarslag, maar de voortreffelijk SML-doelman Stefan Reijnders redde vakkundig.
De spanning vergoedde ook na rust veel, maar op een paar spaarzame, briljante momenten van VVO-aanvaller Jillert Krikke na, viel er bar weinig te genieten. Sven Roelofs onderscheidde zich ook na de pauze nog een keer door van afstand opnieuw een bal tegen de lat te schieten. In de 84e minuut was invaller Keanu Menijn na een pass van Van Essen nog wel een keer gevaarlijk, maar de bal ging naast het VVO-doel. Arbiter Perdaan vond de entourage blijkbaar geweldig, want hij kende liefst 11 minuten en 38 seconden extra tijd toe. Daarin kreeg SML nog een handvol corners, maar ook die leverden niet veel meer op dan wat paniek in de Velpse defensie. Voor SML voelde het gelijkspel uiteindelijk als een nederlaag.
“Ik vind dat we onze opdrachten goed hebben uitgevoerd”, zei Hugo van Essen (19), middenvelder van SML. “We wilden de bal met een cross achter de verdediging van VVO leggen en dat is een paar keer gelukt. We hebben ook bijna niets weggegeven, maar helaas zelf ook te weinig gecreëerd.”
Aanvoerder Berni van Vloten van VVO was blij met het eindsignaal na al die extra tijd. “Natuurlijk heb ik daar wat van gezegd tegen de scheidsrechter, maar hij zei niks terug. Er hebben veel spelers op de grond gelegen, maar bijna twaalf minuten extra tijd gaat nergens over. Met al die corners was het nog best spannend.”
Van Vloten had vrede met het gelijkspel. “Dit mogen we thuis tegen OSC volgende week niet meer weggeven, maar we zijn er nog niet. We mogen er niet te gemakkelijk over denken.”
VVO behoudt met nog één speelronde te gaan 1 punt voorsprong op SML. De Arnhemmers gaan zondag op bezoek bij SDOO.
 

  • Alle foto ’s zijn gemaakt door Nico Kooij.

UITSLAGEN ZONDAGVOETBAL
GESPEELD OP ZATERDAG 7 MEI IVM GIRO
DERDE KLASSE C
DVV – Pax                          1-1                                
Eibergen – AD ’69              1-1
Gendringen – Lochem        1-0
FC Trias – RKZVC              2-4
Varsseveld – VIOD              6-1 
Westervoort – WVV ’34      1-1
Witkampers – DVC ’26       0-4

VIERDE KLASSE D
Angerlo Vooruit – GSV ’38   2-2
Dierense Boys – Klilder      0-0
HC ’03 – MvR                      1-0 
Keijenburgse B – Zeddam
Loil – Groessen                   4-6
’t Peeske – Sprinkhanen     1-1
RKPSC – Worth Rheden   2-1 

VIERDE KLASSE F
SML – VVO                          0-0
Driel – GVA                          1-1
Jonge Kracht – DVOL         3-0
OSC – Eendracht               4-4
RVW – OVC ’85                  0-0 
Angeren – SDOO                3-2
Veluwezoom – HAVO          1-2


KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Gevaar voor het doel van VVO.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Ook deze situatie voor het doel van VVO levert SML geen treffer op.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Joshua Gieling (18) van SML en Daan Burghouwt (15) van VVO slaan met de hoofden tegen elkaar.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Boris de Kok van SML en VVO-er Dennis de Ridder bekijken de schade bij hun ploeggenoot.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Doelman Frans Budel van VVO is de situatie opnieuw meester en stapte voor tiende keer dit seizoen met een ‘clean sheet’ van het veld.