VVO haakt aan bij topploegen in 4D

2 december 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO heeft in de vierde klasse D zijn vijfde zege op rij behaald. De Velpse ploeg won thuis met 2-0 van Sprinkhanen. VVO staat nu op een zesde plek, maar de achterstand op koploper Veluwezoom berdraagt nog maar vijf punten.

VVO leek na zeven wedstrijden al min of meer afgeschreven. Met slechts 5 punten stond de ploeg van trainer Dave de Jong in de onderste regionen. Vijf wedstrijden later en 15 punten rijker ziet de toekomst voor VVO er ineens weer heel anders uit.
Trainer Dave de Jong van VVO verkeert echter nog niet in hogere sferen. “Terug in de titelstrijd? Daar is het veel te vroeg voor. Laten we maar weer gewoon naar de volgende wedstrijd leven en de concentratie en de wil om te winnen proberen vast te houden.”
Tegen Sprinkhanen lukte dat in ieder geval. De thuisploeg gaf nauwelijks een kans weg en scoorde zelf tweemaal. De Jong: “We begonnen sterk, maar in de laatste fase van de aanval waren we wat onnauwkeurig.”
Toch kwam VVO acht minuten voor rust op voorsprong. Casper Athmer schoot raak uit een vrije trap: 1-0. Na de hervatting stonden aanvankelijk lat en paal een tweede treffer in de weg. Andrew Benders kopte de bal tegen de lat en nadat de bal nog een keer was ingeschoten, viel de bal voor de voeten van Marco Corba die echter de paal trof. Even later pikte Corba toch zijn doelpunt mee. Hij besliste in de 65e minuut de wedstrijd: 2-0. VVO kwam daarna niet meer in problemen.

Uitslagen Vierde klasse D
Loil – GSV ’38                          1-0
Groessen – Veluwezoom          1-1
VVO – Sprinkhanen                  2-0
Dieren – RKPSC                        0-5
Keijenburgse B – Angerlo V      afg
HC ’03 – OBW                          3-1