VVO geeft weer voorsprong weg

26 april 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO heeft zondag kampioen Vorden op een gelijkspel (3-3) gehouden. In de slotfase gaf de Velpse ploeg een 3-1 voorsprong nog prijs. In de strijd tegen degradatie uit de derde klasse C lijkt voor VVO de nacompetitie het maximaal haalbare.

VVO en Vorden voerden op sportpark De Pinkenberg een spektakelstuk op. De Velpse ploeg liep in de eerste helft door een doelpunt van Bas Abbink tegen een 0-1 achterstand op en moest na een rode kaart voor Selim Guzelyurt ook nog met tien man verder. Na de pauze vocht VVO voor elke meter en kwam door Marco Corba (een fantastische vrije trap) op gelijke hoogte. Leroy Loevering zette de thuisploeg op voorsprong en nadat Sam van den Nieuwenhof met een schitterende kopbal voor 3-1 had gezorgd, leek de zege binnen. Zeker omdat ook de Vordense ploeg na een rode kaart met slechts tien spelers op het veld stond.
Berni van Vloten miste na een fraaie actie een uitgelezen kans op 4-1, waarna de thuisploeg de overwinning, niet voor het eerst dit seizoen, toch nog uit handen gaf. In de laatste tien minuten sloegen de bezoekers via Gijs van de Veen en Koen Oosterhuis twee keer toe (3-3) en dat ene punt was voor Vorden net voldoende voor het kampioenschap.
Terwijl de spelers van Vorden feestend van het veld liepen, treurde VVO. De achterstand op Eibergen, dat op een ‘veilige’ tiende plek staat, bedraagt met nog twee duels voor de boeg 4 punten. Het als elfde geklasseerde VVO heeft 25 punten en daarmee is ook directe degradatie nog niet afgewend. Reunie en Warnsveldse Boys hebben 22 punten. Doetinchem is laatste met 16 punten. VVO speelt op 3 mei nog thuis tegen Reunie en op 10 mei uit tegen Pax, dat met 31 punten op de achtste plaats staat. 

Klik hier voor de uitslagen van het zondagvoetbal

* Foto homepage. VVO-speler Ted Bronkhorst houdt een tegenstander af, zodat doelman Frans budel de bal kan vangen.

* Ook onderstaande foto ’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie


Trainer Eric Arentsen van VVO is blij na een velpse treffer in het duel met Vorden.


Aanvoerder Berni van Vloten (r) houdt een tegenstander van Vorden van de bal.


Gevaar voor het doel van VVO. Een verdediger van de Velpse ploeg gaat geheel schuil achter een Vordense aanvaller.