VVO finalist op eigen Bumé Zilveren Bal Toernooi

11 januari 2019 | Van onze AS-redactie

VVO heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van het Bumé Zilveren Bal Toernooi. De Velpse zondagderdeklasser was op sportpark De Pinkenberg met 3-1 te sterk voor VV Dieren, koploper in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. VVO treft zondag (13.00 uur) in de finale Concordia Wehl, dat met 3-0 won van Lochem.

“De competitie begint al snel en dan is het prettig dat je in de aanloop op je eigen accommodatie twee goede tegenstanders treft”, zei VVO-trainer Martijn van de Hel. “Een wedstrijd tegen Dieren en zondag tegen Concordia Wehl is een prima voorbereiding.”

VVO moest op het kille sportpark de Pinkenberg nog wel een achterstand goedmaken. Aanvoerder Rick Verlaan van Dieren was er in de 12e minuut als de kippen bij om geklungel in de Velpse defensie af te straffen: 0-1. Erg lang konden de bezoekers niet genieten van die voorsprong. De gelijkmaker, in de 22e minuut, kwam na goed voorbereidend werk van Ramon van Steenbergen van de voet van Justin van Reem: 1-1. VVO drukte vervolgens door en na een vloeiende aanval over vele schijven zorgde Ramon van Steenbergen op aangeven van Kay van Huet na ruim een half uur voor de Velpse voorsprong: 2-1.

Na de pauze lag het initiatief in de eerste twintig minuten bij Dieren. De gasten kwamen, ondanks enkele kansen, in hun sterke fase niet tot scoren. VVO had in het laatste kwart van de wedstrijd het duel weer onder controle. Uit een corner van Jordie van Doesburg besliste de geheel vrijstaande Luuk Kersten met een kopbal de wedstrijd: 3-1. Chimo Hoogveld was na een fraaie aanname nog dicht bij een vierde Velpse treffer, maar de bal scheerde rakelings over de lat.
Bij VVO maakten Mats Abrahamse en David Mekking (beiden tweede elftal) als invaller hun officieuze debuut in de hoofdmacht. Ook A-junior Connor Neijenhuis kreeg ruim een half uur speeltijd van trainer Martijn van de Hel.

Concordia Wehl plaatste zich door een eenvoudige 3-0 zege op Lochem voor de finale. Niels Meijer (1-0 en 3-0) en Jari Wolters beslisten het duel al in de eerste helft in het voordeel van de ploeg van trainer Maik Angenent, die de afgelopen drie seizoenen werkzaam was bij VVO. “Leuk om zondag tegen mijn oude club de finale te spelen.”

De finale tussen VVO en Concordia Wehl begint zondag om 13.00 uur en wordt geleid door arbiter Rob Oldenhave. De aftrap bij de strijd om de derde plaats tussen Lochem en Dieren is om 12.30 uur. die wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Hans Achterberg.
Vrijdagavond komen de vrouwen 30+ en de mannen 35+ vanaf 19.00 uur in actie. Zaterdag is het toernooi voor JO-17 en JO-19.

Zie ook: http://www.arnhemsports.nl/concordia-wehl-verdedigt-titel-op-bume-zilveren-bal-toernooi-van-vvo/