VVO en Rheden in finale Zilveren Bal

10 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO en Rheden hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van het Bumé Zilveren Bal toernooi. VVO was op sportpark De Pinkenberg met 3-0 te sterk voor Ostrabeke, Rheden won na een 1-1 eindstand na strafschoppen van VDZ. 

VVO, de koploper in de vierde klasse D van het zondagvoetbal, legde al in de eerste helft de basis voor de zege op Ostrabeke. De defensie van de Oosterbekers had grote problemen met de veel bewegende spitsen van de thuisploeg. Nadat Kay van Harskamp namens Ostrabeke met een kopbal gevaarlijk was geweest, opende Joost Baarslag na een kwartier de score. De spits van VVO rondde bekwaam af na prima voorbereidend werk van Ramon Steenbergen: 1-0.
Ostrabeke, de nummer twee op de ranglijst in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal, incasseerde na 27 minuten opnieuw een treffer. Weer was Joost Baarslag de afmaker, maar dit keer stond Marco Corba met een prachtige steekpass aan de basis: 2-0.
Na de hervatting was Ostrabeke niet in staat VVO nog in problemen te brengen. De beste kansen waren voor VVO. In de slotfase bepaalde Joost Baarslag, die ook nog enkele kansen had laten liggen, met zijn derde treffer de eindstand op 3-0.

In de tweede wedstrijd van de avond hield derdeklasser VDZ knap stand tegen het twee klassen hoger spelende Rheden. De eersteklasser nam vlak voor rust een na een vloeiende aanval door Ramon van ’t Veld een 1-0 voorsprong. In de openingsfase was VDZ door Pieter Middeldorp dicht bij een treffer geweest, maar de paal bracht redding voor Rheden.
Kort na de pauze kwam VDZ door een treffer van Julian Markus langszij. De middenvelder rondde een uitstekende individuele actie van uitblinker Joris Schemkes prima af: 1-1. Rheden had in de slotfase wel het initiatief, maar doelman Tom Witjes van VDZ bleef overeind.
In de noodzakelijke strafschoppenserie werd doelman Jelmer van de Witteloostuijn de held van de avond. De keeper, die de afgelopen twee seizoenen nog keeper was van VDZ A1, pakte in de penaltyserie een strafschop van Dennis Geerts. Dat was beslissend, want voor VDZ had ook Mourad Duman al tegen de paal geschoten.
Van de Witteloostuijn kon na afloop zijn geluk niet op. “Dit voelt heel lekker. Hier ga ik zo een biertje op nemen.”

De finale van het Bumé Zilveren Bal toernooi tussen Rheden en VVO begint zondag om 14.00 uur. De wedstrijd tussen VDZ en Ostrabeke om de derde plaats begint om 12.00 uur. Beide duels worden op sportpark De Pinkenberg gespeeld.