VVO en Concordia Wehl in finale Bumé Zilveren Bal Toernooi

19 januari 2018 | Van onze AS-redactie

VVO heeft zich donderdagavond ten koste van GSV ’38 geplaatst voor de finale van het Bumé Zilveren Bal Toernooi. Op sportpark De Pinkenberg kon de Velpse ploeg van trainer Maik Angenent (foto) in de reguliere speeltijd geen afstand nemen van de vierdeklasser (2-2), maar in de noodzakelijke strafschoppenserie was VVO koelbloediger dan de Giesbeekse formatie van trainer Wim Bleijenberg. In de finale treft VVO zondag Concordia Wehl, dat met 2-1 te sterk was voor Eldenia.

Berni van Vloten zette VVO kort voor de pauze op aangeven van Ramon van Steenbergen op 1-0. Na de hervatting zorgde Menno van Bommel met twee goals voor een verrassende 1-2 voorsprong voor de Giesbeekse ploeg. In de slotfase van het duel, geleid door de goed fluitende Eric Huisman, maakte Van Steenbergen gelijk (2-2). In de strafschoppenserie stopte doelman Marc te Witt twee pingels van GSV ’38. Menno Arentsen besliste de penaltyreeks door  de Giesbeekse doelman Rutger den Hartog naar de verkeerde hoek te sturen.

Concordia Wehl legde in het duel met Eldenia in de eerste helft de basis voor de 2-1 zege. Freek Linnenbank (1-0) en Niels Meijer (2-0) scoorden voor de Achterhoekse tweedeklasser. Na rust kon de ploeg van trainer Henri Golstein de voorsprong niet uitbouwen. Het werd nog spannend toen Louan Aarts in de slotfase de achterstand met een fraaie treffer halveerde, maar de gelijkmaker bleef uit voor de ploeg van trainer Erwin Koen.

In de finale speelt VVO zondag tegen Concordia Wehl, volgend seizoen de nieuwe club van trainer Maik Angenent. Eldenia en GSV ’38 bekampen elkaar in de strijd om de derde plaats. Beide wedstrijden beginnen om 12.30 uur. De toernooiorganisatie stemde in met het verzoek van de trainers Angenent en Golstein het aanvankelijke aanvangstijdstip van 13.00 uur met een half uur te vervroegen.

Het toernooi om de Zilveren Bal is in 2018 voor het eerst een vierdaags evenement. Vrijdagavond (vanavond) komen de 30-plussers (vrouwen) en de 35-plussers (mannen) in actie. Zaterdag spelen de junioren. ’s Ochtends de JO-17-teams, ’s middags de JO-19-ploegen.