VVO-doelman Frans Budel stopt

12 april 2016 | Van onze AS-redactie

Frans Budel stopt na dit seizoen definitief als keeper van het eerste elftal van VVO. De inmiddels 45-jarige doelman heeft dan meer dan 25 jaar het doel van VVO verdedigd.

“Ik heb er lang over nagedacht, maar uiteindelijk besef je dat je een keer moet stoppen”, legt Budel zijn beslissing uit. “Ik ben al eens eerder gestopt en daar kreeg ik later spijt van, maar nu is het definitief. Het begint zo langzamerhand ook allemaal een beetje te kraken.”
Natuurlijk hoopt Frans Budel het seizoen en zijn carrière af te sluiten met het kampioenschap in 4F. “Dat zou de ultieme bekroning zijn. We gaan ervoor.”
Budel, Frans (Small)Ongeacht de afloop van het seizoen biedt VVO de scheidende doelman een afscheidswedstrijd aan. Die wordt waarschijnlijk gespeeld op zaterdag 25 juni. Budel: “Ik heb gevraagd of ik 25 spelers op een lijstje mag zetten. Dat is dan drie keer 25. 25 jaar eerste elftal, 25 juni, 25 spelers. Dat worden jongens uit het huidige eerste en spelers waar ik daarvoor mee heb gevoetbald. Daar maken we dan een mooie mix van.” Budel vindt een afscheidswedstrijd een prachtig gebaar van de club. “Leuk dat ze mij dat gunnen. Het lijkt me ook gaaf om mee te maken. Ik hoop op een mooie happening.”
Budel heeft vanaf zijn achttiende deel uitgemaakt van de selectie. “Daarvan heb ik twee jaar niet in het eerste gekeept. Dat was het seizoen dat Marc te Witt in het eerste keepte en het jaar dat Johan van den Hurk de voorkeur kreeg.”
Frans Budel gaat niet voor VVO verloren. In het nieuwe seizoen wordt hij teammanager van het eerste elftal. “Maar als er op een trainingsavond een keeper te weinig is, wil ik nog wel meedoen. Dat heb ik de trainer gezegd”, aldus Budel. “Mijn ploeggenoten zeiden al, dat ik er zo weer zou staan als er een probleem zou komen, maar dat is toch echt niet de bedoeling. Ik ga ook niet in het derde of vierde spelen. Althans voorlopig niet. Op dat niveau spelen, daar heb ik nog geen zin in. Maar ik realiseer me ook, dat als je niet meer veel traint, je al heel snel op dat niveau zit.”
Budel is behalve keeper ook bestuurslid van VVO en met zijn aannemingsbedrijf Bumé hoofdsponsor van de club.

Budel, concentratie (Small)
Doelman Frans Budel in opperste concentratie.