VVO blijft na zege in spoor koploper

30 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO blijft in 4D meedoen om de bovenste plaatsen. Zondag versloeg de ploeg van trainer Dave de Jong op sportpark De Pinkenberg Etten met 4-1. Bij rust leidde de Velpse formatie al met 2-1.

Trainer Dave de Jong was heel blij met de zege op Etten. “Het was noodzaak om te winnen, want anders waren we voorlopig afgehaakt.”
Als altijd zag De Jong ook mindere punten bij zijn ploeg. “Bij vlagen was het heel leuk om  te zien, maar we hadden ook fases dat we erg onzorgvuldig waren in de passing. Al hebben we weer weinig kansen weggegevn.
Marco corba zette VVO op 1-0. “Uit het niets kwam Etten op gelijke hoogte”, zei De Jong. “Het was wel weer een slaapmoment in onze verdediging. We hadden daarna ook problemen met Etten, dat gedurende 20 minuten ook beter was.”
Toch kwam VVO door Tim Jansen vlak voor rust op voorsprong en die 2-1 werkte bevrijdend. Na de hervatting had VVO weer meer controle over de wedstrijd. het kon bovendien profiteren van de ruimte, omdat Etten ‘opener’ ging spelen. Tim Jansen en Sander Beek bepaalden de eindstand op 4-1.
met 15 punten uit 8 duels deelt VVO de derde plaats met RKPSC en Etten. Brummen pakte de eerste periodetitel en heeft 19 punten. HC’03 is tweede met 16 punten. 

Uitslagen 4D
VVO – Etten                     4-1
Loil – Veluwezoom        5-1
OBW – ’t Peeske              0-1
Brummen – HC’03        3-0
RKPSC – Angerlo V        0-6
Kilder – GSV’38              2-0