VVO begaat een lelijke misstap

20 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO heeft in de vierde klasse D een lelijke misstap begaan. De Velpse ploeg speelde volgens trainer Dave de Jong ‘het beste voetbal van het seizoen’, maar stond na afloop wel met lege handen. Angerlo Vooruit won met 3-0.

“In de eerste 25 minuten hebben we het beste voetbal van dit seizoen laten zien”, sprak een zwaar teleurgestelde VVO-trainer Dave de Jong. “Maar dan moet je daarin ook scoren en dat lieten we na. Marco Corba stond alleen voor de keeper en ook Berni van Vloten kreeg een goede kans.”
De afwerking was echter onder de maat en toen Angerlo Vooruit een keer voor het Velpse doel verscheen, was het meteen raak. Doelman Jelle Berntsen, een prima vervanger van Frans Budel, was kansloos: 1-0. “Die goal viel uit het niets”, zei De Jong. “Een afgeslagen bal die weer werd ingebracht viel bij een speler voor de voeten en het was meteen een goal.”
Tijdens de rust had De Jong zijn spelers niet veel te zeggen. “Want we deden alles goed. Op het maken van doelpunten na en helaas bleef dat ook na rust zo.”
Tim Jansen stond 3 minuten na de pauze alleen voor de keeper. De doelman van Angerlo Vooruit lag al op de grond, maar Jansen slaagde erin de bal tegen hem op te schieten. “En als je zoveel kansen laat liggen, weet je dat de bal er aan de andere kant een keer ingaat”, sprak De Jong. Na de 2-0, halverwege de tweede helft, was het duel gespeeld. de uiteindelijke 3-0 was geflatteerd.
Na de nederlaag is de achterstand van VVO op koploper Brummen, dat met 2-1 won bij veluwezoom, opghelopen tot 9 punten. De Jong: “We wisten dat we moesten winnen om bij te blijven. Helaas.”

Uitslagen Vierde klasse D
Angerlo Vooruit – VVO      3-0
Veluwezoom – Brummen  1-2
’t Peeske – GSV’38               1-2
RKPSC – OBW                        1-0
Etten – HC’03                       1-3
Kilder – Loil                          1-2