VVO A1 verliest in spektakelstuk

15 november 2010 | Van onze AS-redactie

VVO A1 heeft in de hoofdklasse M opnieuw verloren. De Velpse ploeg maakte tegen Orion na rust een 1-3 achterstand goed, maar de Nijmeegse formatie profiteerde meteen na de gelijkmaker van concentratieverlies bij VVO: 3-5.

HOOFDKLASSE M
VVO A1 – Orion A1 3-5 (1-1).
De A-junioren van VVO en Orion maakten er op het kunstgras op sportpark De Pinkenberg zaterdag een vermakelijke wedstrijd van. Beide ploegen speelden met veel strijd en passie.
In de openingsfase kreeg VVO een strafschop na een overtreding op Sander Beek. Beek ging zelf achter de bal staan, maar miste de penalty.
Kort daarop kon VVO toch juichen. Floor Schoonderbeek kopte de bal na een verre uittrap van doelman Niels Wiersma door, waarna Victor de Leeuw bekwaam afrondde. VVO leek met een 1-0 voorsprong te gaan rusten, maar op de valreep scoorde de Nijmeegse ploeg 1-1.
De gasten kwam ook fris uit de kleedkamer, want binnen enkele minuten bracht Orion de stand op 1-2. Het werd nog erger voor VVO, toen Orion, na een overtreding van VVO-er Ramon Steenbergen, uit een vrije trap 1-3 scoorde.
De thuisclub weigerde zich echter bij een nederlaag neer te leggen. De druk werd opgevoerd en de beloning volgde snel. Daan Ruijling joeg de bal uit een vrije trap van ruim 25 meter in het doel: 2-3.
Doelman Niels Wiersma behoede VVO daarna met een paar uitstekende reddingen voor een grotere achterstand, maar de thuisclub bleef aandringen. Uiteindelijk bezweek Orion onder de druk. Na een corner bokste de keeper van Orion de bal weg, maar Marco Corba bracht de bal weer voor het doel. Bij de tweede paal kopte Ali Nawabi tegen de lat, maar de oplettende Sander Beek reageerde in de rebound het snelst en pikte toch nog zijn goaltje mee: 3-3. De vreugde over de gelijkmaker haalde VVO even uit zijn concentratie. Vanaf de aftrap scoorde Orion 3-4. Het geloof bij VVO zakte daarna weg, waardoor Orion via een droge knal in de benedenhoek ook nog 3-5 mocht laten aantekenen.
Door de nederlaag tegen de nummer 2 op de ranglijst blijft VVO A1 staan op een tiende plaats met 7 punten uit 10 duels. Beuningse Boys A1 (6 punten) en Blauw Geel’55 A1 (3 punten) staan nog onder de Velpse ploeg.

Uitslagen hoofdklasse M
Eldenia A1 – Blauw Geel A1            8-1
Longa’30 – DVC’26 A1                   1-1
DVV A1 – RKHVV A1                        2-1
VVO A1 – Orion A1                         3-5
Beuningse Boys A1 – Spero A1     2-6
AZSV A1 – SML A1                    afgelast

In de vierde divisie F werd de wedstrijd van ESA A1 afgelast. In de tweede klasse O gingen de wedstrijden van ESCA A1 en Arnhemse Boys A1 niet door. VDZ A1 was zaterdag vrij.