VVO A1 te sterk voor Westervoort

21 september 2011 | Van onze AS-redactie

VVO A1 is in de eerste klasse (25) nog zonder verliespunten. De ploeg van trainer Willem Visser won zaterdag met 5-2 bij Westervoort A1. Sam van den Nieuwenhof scoorde 3 keer voor de Velpse ploeg.

EERSTE KLASSE 25
Westervoort A1 – VVO A1 2-5 (2-4).

VVO A1, dat niet kon beschikken over Mitchell Visser en Maurits van de Berg (beiden geblesseerd) en Andrew Matthias (ziek) begon slap aan de wedstrijd. De thuisclub nam dan ook na 5 minuten de leiding uit een vrije trap: 1-0.
VVO ging na die treffer beter spelen en kwam via Ozan Kose op gelijke hoogte: 1-1. Even later kreeg VVO een strafschop toen Kose licht in de rug werd geduwd. “Een te zware straf”, vond VVO-trainer Willem Visser. Sam van den Nieuwenhof wist wel raad met het buitenkansje: 1-2. dezelfde speler zorgde na een half uur ook voor 1-3. Van den Nieuwenhof bedacht zich geen moment toen de bal na een corner ineens voor zijn voeten viel.
Daarna kwam het moment van Floor Schoonebeek. De aanvaller van VVO, op de huid gezeten door 3 verdedigers, zag de keeper van Westervoort te ver voor zijn doel staan. Met een wonderschone lob verdween de bal in de kruising: 1-4.
Kort voor rust kreeg ook Westervoort een strafschop. “Een goedmakertje”, meende Visser. “Serkan Yilmaz veroverde met een zeer correcte sliding de bal.”
Doelman Niels Wiersma was kansloos bij de strafschop (2-4), maar voorkwam even later met de voet een derde Westervoortse treffer toen een aanvaller alleen voor hem opdook.
Na de pauze gaf VVO geen kansen meer weg. nadat Ozan Klose nog vrij voor de keeper had gemist, bepaalde Sam van den Nieuwenhof vanuit een onmogelijke hoek met zijn derde treffer de eindstand op 2-5.
Na 3 wedstrijden gaan VVO A1 en Pax a1 met 9 punten aan de leiding.

Uitslagen Eerste klasse 25
SC Westervoort A1 – VVO A1                 2-5
Longa’30 A2 – Silvolde A1                     1-3
DCS A1 – Rheden A1                               4-0
Pax A1 – FC Trias A1                               4-1
Doetinchem A1 – Jonge Kracht A1        4-5
RKZVC A1 – AVW’66 A1                           0-2