VVO A1 niet goed bij de les in Aalten

28 februari 2011 | Van onze AS-redactie

VVO A1 heeft zich zaterdag in Aalten niet van zijn beste kant laten zien. De jonge Velpse voetballers speelden bij AZSV A1 te slap en gingen met 3-0 onderuit.

HOOFDKLASSE M
AZSV A1 – VVO A1 3-0 (0-0)
Ondanks de waarschuwing dat in de Achterhoek de mouwen moesten worden opgestroopt, begon VVO slap aan de wedstrijd. AZSV had de betere start, maar doelpunten leverde dat niet op.
Na 20 minuten werd VVO wakker en dat resulteerde in 2 mooie kansen voor Sander Beek. Eerst schampte hij de bal met het hoofd en bij zijn tweede poging schoot de aanvaller hard tegen de keeper op.
Na een 0-0 ruststand golfde het spel in de tweede helft op en neer. Van goed voetbal was echter geen sprake. Een ongevaarlijk lijkend schot van AZSV werd door Jens Eijsink van richting veranderd, waardoor doelman Niels Wiersma (foto) van VVO op het verkeerde been stond: 1-0.
VVO ging na die achterstand iets feller spelen en kwam vaker voor het doel van AZSV. Casper Athmer was met een kopbal dicht bij de gelijkmaker, maar via de vingertoppen van de doelman en de paal sprong de bal weer het veld in. Kort daarop deed Daan Ruijling alles goed, maar uit zijn vrije trap vloog de bal via de keeper van AZSV tegen de lat.
Een kwartier voor tijd maakte dezelfde Daan Ruijling een onnodige overtreding in de hoek van het strafschopgebied. Doelman Niels Wiersma zat bij de toegekende strafschop nog met zijn handen aan de bal, die echter toch in het doel verdween: 2-0.
In de laatste seconde kreeg VVO nog een domper te verwerken. Na een voorzet kopte de centrumspits van AZSV de bal tegen de touwen: 3-0.
Trainer Willem Visser van VVO A1 was niet zo te spreken over zijn ploeg. “We hebben met te weinig inzet gespeeld en het voetbal was ook minder dan de afgelopen weken.”
Visser noemde doelman Niels Wiersma de uitblinker bij VVO. “Ondanks 3 tegengoals keepte hij zeer goed.”