VV Dieren winnaar Rheden Cup

31 augustus 2017 | Van onze AS-redactie

De Rheden Cup stond afgelopen weekeinde vooral in het teken van de voorbereiding op het bekertoernooi in district Oost en de competitie. VV Dieren werd op sportpark De Pinkenberg de winnaar van de Rheden Cup. De ploeg van trainer Daniël de Lange bleef in alle zes gespeelde wedstrijden ongeslagen. SV Veluwezoom, dat de titel verdedigde, legde beslag op de tweede plaats. SC Rheden eindigde als derde.

Het toernooi kende een wat andere opzet dan in de eerste drie edities. Alle deelnemende ploegen uit de gemeente Rheden kwamen vrijdagavond al in actie. SC Veluwezoom vier keer, alle andere ploegen drie keer in wedstrijden van 25 minuten. Zaterdagmiddag werd het werd toernooi voortgezet. “Heel goed georganiseerd, prima opzet en ook nog een leuke feestavond er achteraan”, waren de lovende woorden van Joep Sangers, speler van SC Rheden.
De middenvelder van SC Rheden kwam in de avondwedstrijden met zijn ploeg niet tot een zege. Gelijke spelen tegen DVOV (1-1) en Dieren (0-0) en een nederlaag tegen SC Veluwezoom (1-0) spraken niet echt tot de verbeelding. Zaterdag pakte de formatie van trainer Peter Jansen, die tijdens het toernooi geen beroep kon doen op aanvoerder Alan Hermsen en Uger Cakir, echter drie overwinningen (EDS 4-0, VVO 3-1, Dierense Boys 5-1). Ramon van ’t Veld onderscheidde zich met enkele fraaie treffers voor de Rhedense ploeg.
“Als team zijn we ten opzichte van vorig jaar vooruit gegaan”, sprak Sangers, die na de degradatie komend seizoen met zijn ploeg uitkomt in de derde klasse. “We hebben met Abraham Sylla en Stef van Beek meer dreiging voorin. Ik verwacht een goed seizoen. Ik heb er in ieder geval veel vertrouwen in.”
VVO leidde na de eerste avond. De ploeg van trainer Maik Angenent verloor toen van DVOV (1-0), maar was te sterk voor Dierense Boys (2-1) en EDS (1-0). Zaterdag ging met drie nederlagen het een stuk minder met de Velpenaren. VVO trad toen echter aan met de tweede selectie, omdat voor de hoofdmacht een dag later weer de oefenwedstrijd tegen Dio ’30 op het programma stond.
Het resultaat stond bij alle ploegen ook niet voorop. ” Dit toernooi paste prima in de voorbereiding”, sprak Patrick de Nooijer, trainer van DVOV. Wij hebben gespeeld met jongens van het eerste en eerstejaars A-junioren, die de hele voorbereiding al hebben meegedaan. Dat had te maken met vakanties. iedereen heeft minuten kunnen maken en ik ben tevreden ovder de ontwikkeling van deze jonge ploeg. Zeker op vrijdag hebben we het goed gedaan.” 
SC Veluwezoom kon de titel niet prolongeren, maar kon als organisator terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Starten op vrijdagavond bleek een gouden greep. “Voor een toernooi waar je de hele zaterdag en de hele zondag voor op pad bent, loopt niemand meer warm”, zei toernooidirecteur Wim Jansen.  

Een nieuwtje was ook het toernooi voor ploegen onder 11 jaar. Dat werd zaterdagochtend gehouden en de pupillen van VVO wonnen met overmacht. SC Veluwezoom (2e), Dieren (3e), Rheden (4e) en DVOV (5e) hadden het nakijken. EDS en Dierense Boys deden bij de jeugd niet mee.

Uitslagen
Vrijdag 25 augustus
Dieren – Veluwezoom                     1-0
SC Rheden – DVOV                         1-1
VVO – Dierense Boys                      2-1
EDS – Dieren                                    0-0
DVOV – VVO                                    1-0
Veluwezoom – SC Rheden             1-0
EDS – VVO                                        0-1
Dierense Boys – DVOV                   1-0
Dieren – SC Rheden                        0-0
Veluwezoom – EDS                         0-1
Veluwezoom – Dierense Boys       1-0
Zaterdag 26 augustus
SC Rheden – EDS                            4-0      
Dierense Boys – Dieren                  1-3
DVOV – Veluwezoom                     1-2
SC Rheden – VVO                            3-1
EDS – DVOV                                     1-0                            
VVO – Dieren                                   0-2
Dierense Boys – EDS                      0-1
DVOV – Dieren                                0-2
Dierense Boys – Rheden                1-5
VVO – Veluwezoom                        0-2

Eindstand
1. VV Dieren             6-14    (8-1)
2. SC Veluwezoom  6-12     (6-3)
3. SC Rheden           6-11      (13-4)
4. EDS                       6-10     (3-5)
5. VVO                       6-6       (4-9)
6. DVOV                    6-4       (3-7)
7. Dierense Boys      6-3       (4-12)    


Doelman Andy Bonaparte van SC Veluwezoom ligt onder vuur in het duel met SC Rheden.


De jeugd van SC Veluwezoom (gele shirts) en VV dieren in actie tijdens de Rheden Cup.