Vrouwen VDZ bezig met sterke reeks

25 maart 2013 | Van onze AS-redactie

De voetbalsters van VDZ zijn in de eerste klasse C bezig aan een sterke reeks. De Arnhemse ploeg behaalde uit de laatste drie wedstrijden 7 punten. Zondag won VDZ met 3-1 van Kadoelen.

Op sportpark ’t Cranevelt had VDZ in de eerste helft de wind in de rug. Dat leidde niet alleen tot een overwicht voor de thuisploeg, maar ook tot twee doelpunten. Vrij voor de keepster van het Amsterdamse Kadoelen hielden eerst Kiki Swanenburg en later Danique Hoogstraten (foto) het hoofd koel: 2-0.
Na de pauze liet VDZ zich te ver terugzakken, waardoor er wat meer ruimte kwam voor de bezoekers. Een kwartier voor tijd scoorde Kadoelen tegen. Uit een corner kopte een Amsterdamse aanvalster raak: 2-1.
Beide ploegen kregen daarna kansen, maar het was junior Merlin van der Horst het duel voor VDZ beslisten. Zij schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met een geplaatst schot in het Amsterdamse doel: 3-1.
VDZ staat na de zege op Kadoelen op een zesde plaats met 19 punten uit 14 wedstrijden. Kadoelen neemt de vierde plek in met 27 uit 16.