Vrouwen ESCA pakken draad op

27 januari 2014 | Van onze AS-redactie

De handbasters van ESCA hebben zich in de eerste klasse F hersteld van de thuisnederlaag tegen OBW. De ploeg van trainer Jos van den Brink won zaterdag met 18-23 bij Groesbeeks Glorie.

Bij Groesbeeks Glorie, dat de laatste plaats in 1F deelt met SDOL, kon ESCA, toch de nummer twee op de ranglijst, het verschil in de eerste helft niet maken. De strijd ging gelijk op en vlak voor rust keken de gasten zelfs nog tegen een 9-8 achterstand aan. In de slotfase van de eerste helft zorgden twee Arnhemse treffers toch nog voor een voorsprong voor ESCA: 9-10.
Aanvankelijk was ook na de hervatting het krachtsverschil gering. Bij een stand van 15-15 ging het ineens lopen bij ESCA. “We hadden tot dat moment veel te veel kansen laten liggen”, zei ESCA-aanvoerster Laura Engels. “Maar plotseling was de scherpte in de afronding er wel en scoorden we vijf keer op rij.”
Bij 15-20 lag Groesbeeks Glorie op de knieën en was het duel gespeeld. In de slotfase scoorden beide ploegen nog drie keer. Eindstand: 18-23. 
Hayke van Valburg (foto) speelde bij ESCA weer een uitstekende wedstrijd en maakte 9 doelpunten. “Een goede speelster en voor onze ploeg is zij steeds belangrijker aan het worden”, sprak Engels na afloop lovend over haar ploeggenote.
Door de zege blijft ESCA in het spoor van koploper OBW. De Zevenaarse ploeg won met 23-17 van SDOL en heeft 24 punten uit 14 duels. ESCA is met 22 uit 14 tweede.
Zaterdag speelt ESCA om 19.00 uur in de Arnhemse sporthal Valkenhuizen tegen Overwetering, met 16 uit 13 de nummer drie op de ranglijst. De uitwedstrijd bij Overwetering werd door ESCA met 30-19 verloren, dus de Arnhemse ploeg heeft wat goed te maken.

Doelpunten ESCA: Hayke van Valburg 9 (3 strafworpen), Laura Engels 4, Kim de Blok 4, Sabine Smit 3, Vanessa Janssens 1, Anneke van Oel 1, Imke Kranenburg 1.