Vrouwen ESCA alleen aan kop

2 december 2013 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van ESCA hebben zaterdag optimaal geprofiteerd van het verlies van medekoploper Overwetering. De ploeg van trainer Jos van den Brink won zelf bij het onderaan staande SDOL met 19-27.

ESCA begon goed aan de wedstrijd bij de rode lantaarndrager, maar na 20 minuten was dat op het scorebord niet meer terug te zien: 10-10. Kort voor de pauze kon ESCA toch een klein gaatje slaan: 13-15.
“Tijdens de rust heeft de trainer ons op enkele zaken gewezen”, vertelde Laura Engels, aanvoerder van ESCA, na afloop. “De communicatie en de afronding moesten beter, want we hadden in die eerste helft veel open kansen laten liggen.”
De woorden van Van den Brink misten hun uitwerking niet. De aanvallen van ESCA liepen goed, maar de gasten konden toch nog geen afstand nemen van DVOL. In de slotfase kon SDOL het tempo van ESCA niet meer volgen. Bij 18-21 scoorden de bezoekers vijf keer op rij (18-26) en daarmee was het duel beslist. Beide ploegen scoorden daarna nog eenmaal. Aan de kant van ESCA was Hayke van Valburg (foto) de uitblinker. Zij scoorde liefst 9 keer.
ESCA kwam door de zege alleen aan kop met 12 punten uit 7 duels. OBW (12 uit 8), Overwetering (10 uit 7) en HHZD ( 9 uit 6) zijn de directe achtervolgers,

Doelpunten ESCA: Hayke van Valburg 9 Sabine Smit 5, Imke Kranenburg 3, Kim de Blok, Laura Engels, Vanessa Janssens, Anneke van Oel en Desiree Gal allen 2.

UITSLAGEN EERSTE KLASSE F
SDOL – ESCA                          19-27
De Gazellen – OBW                 16-20 
CVO – Ha-Stu                         20-23
HHZD – Overwetering             19-18
Zwolle – Groesbeeks Glorie     19-15