Vrouwen Eldenia verder in beker

21 februari 2013 | Van onze AS-redactie

De voetbalsters van tweedeklasser Eldenia hebben woensdag de laatste 16 van de landelijke beker bereikt. De Eldense ploeg won met 2-0 bij eersteklasser Glanerbrug en treft in de achtste finale de zaterdagse eersteklasser Rhoon.

Eldenia had maandag nog geoefend tegen topklasser RKHVV (1-0 winst) en moest er 48 uur later dus opnieuw staan. dat lukte, want al na vijf minten openden Chiara Marcus (foto) de score voor de gasten. Zij schoot van net buiten het strafschopgebied raak: 0-1.
Na die treffer had Eldenia het beste van het spel. dat leidde tot kansen voor Lieke Hendriks en Vieve Wenting, maar die bleven onbenut. “Ook werd er van ons nog een doelpunt ten onrechte afgekeurd”, vertelde trainer Maarten de Vries na afloop.
Eldenia liet zich er niet door beïnvloeden en ook na de pauze was er sprake van eenrichtingsverkeer. Na een kwartier verdubbelde Anouk Alon de voorsprong: 0-2. Het goed spelende Eldenia kreeg ook daarna nog grote kansen de score verder op te voeren, maar zelfs een strafschop van Kim de Vries bleef onbenut.