Vrouwen Eldenia morsen punten

29 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De voetbalsters van Eldenia hebben in de tweede klasse H kostbare punten gemorst. Bij DVC’26, de nummer voorlaatst op de ranglijst, kwam de ploeg van trainer Maarten de Vries niet verder dan een gelijkspel: 2-2.

“We dachten er veel te gemakkelijk over “, vertelde De Vries na afloop. “Binnen een minuut stonden we al met 1-0 achter. Voor het eerst in anderhalf jaar competitievoetbal.”
De gasten hadden na die snelle achterstand nog 89 minuten om dat weg te poetsen. Eldenia voetbalde echter zonder passie, waardoor de thuisploeg met een voorsprong kon gaan rusten.
Na de pauze zag het er een stuk beter uit bij Eldenia. Via Lieke Hendriks en Chiara Marcus creëerde de ploeg ook kansen, maar uit één van de counters sloeg DVC’26 voor de tweede keer toe: 2-0. Na een goed lopende aanval over rechts maakte Eefje van den Nieuwenhof er even later 2-1 van en in de 70e minuut viel zelfs de gelijkmaker van Lilian Vodegel (foto).
Eldenia leek de winst nog te grijpen, maar in de laatste 20 minuten werden de mooiste kansen gemist. De Vries: “Dat zat dus in deze wedstrijd opgesloten en als je collectief faalt, verdien je ook niets.”
Door het gelijkspel groeide de achterstand van Eldenia op koploper Woezik tot 5 punten. Eldenia speelde echter een wedstrijd minder dan de lijstaanvoerder.