VROUWEN ELDENIA KAMPIOEN

9 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De vrouwen van Eldenia zijn donderdag in Oosterhout kampioen geworden. In een beslissingsduel om de titel in de tweede klasse H was de Eldense ploeg op sportpark Balveren in een bloedstollend duel met 2-1 te sterk voor Woezik.

Met 58 punten uit 22 wedstrijden waren Eldenia en Woezik in de competitie ongeslagen gebleven. De twee onderlinge duels eindigden ook in een gelijkspel.
Eldenia promoveert door de zege op Woezik naar de eerste klasse. Daarin treft de ploeg van de trainers Maarten de Vries en Eric Evers volgend seizoen stadgenoot VDZ.
In een ware slijtageslag vielen op sportpark Balveren zondag in de eerste helft geen doelpunten. Tien minuten na de hervatting opende Woezik de score: 0-1. Eldenia rechtte de rug en kwam in de 65e minuut op gelijke hoogte. Vieve Wenting scoorde met een kopbal: 1-1.
In de enerverende slotfase kroonde Eefje van den Nieuwenhof (foto) zich tot matchwinnaar. Na een corner ging de keepster van Woezik onder de bal door en kon de oud-speelster van VVO de bal in het doel schuiven: 2-1.
Trainer Maarten de Vries van Eldenia kon na afloop zijn geluk niet op. “We zijn nu voor de tweede keer op rij kampioen. Volgend seizoen spelen we in de eerste klasse. Dan gaan we dit kunstje nog een keer herhalen.”