Vrouwen Eldenia blijven winnen

18 november 2013 | Van onze AS-redactie

De zegereeks van Eldenia duurt voort. In de eerste klasse C van het vrouwenvoetbal was de ploeg van trainer Maarten de Vries in Naaldwijk met 4-0 te sterk voor Westlandia. Kim de Vries (foto) scoorde twee keer.

 

Op het prachtige sportpark in Naaldwijk was Eldenia in de eerste helft heer en meester. Nadat een treffer van Kim de Vries al was afgekeurd, kwam Eldenia na 25 minuten toch op voorsprong. Zoë Botham zette voor en de uitblinkende Lieke Hendriks rondde af: 0-1.
Kort daarop leidde een aanval door het midden een treffer op van Bodine van Dijk, maar ook deze treffer vond geen genade in de ogen van de arbiter. “In de eerste helft werden twee doelpunten om onduidelijke redenen afgekeurd, maar we hebben ons er niet door laten afleiden”, oordeelde De Vries.
Na de hervatting kreeg Eldenia een strafschop en dat buitenkansje was aan Kim de Vries wel besteed: 0-2. Zoë Botham besliste daarna de wedstrijd door uit een scrimmage voor 0-3 te zorgen.
De 0-4 viel na de mooiste aanval van de wedstrijd. De licht geblesseerde Eefje van den Nieuwenhof verstuurde een splijtende pass door het midden op de wegsprintende Anoek Alon. Alon behield het overzicht en bood vervolgens de meegelopen Kim de Vries de kans de 0-4 te scoren.
Eldenia gaat in 1C aan kop met 26 punten uit 10 duels. RKDEO (22 uit 9) en Maarssen (18 uit), die beide ook tot winst kwamen, blijven goed volgen.

In de Topklasse A zorgde RKHVV zaterdag voor een daverende verrassing. De Huissense formatie won de uitwedstrijd bij koploper Wartburgia met 2-1.
Voor RKHVV was het een belangrijke zege, want op de ranglijst steeg de ploeg plaatsje. Met 11 punten uit 10 duels deelt RKHVV de achtste plek met Reiger Boys.

VDZ was in de Eerste klasse D dicht bij een gelijkspel tegen koploper Glanerbrug. De bezoekers hadden echter aan één treffer genoeg om het duel op sportpark ’t Cranevelt te beslissen: 0-1.
VDZ heeft het moeilijk en staat met 7 punten uit 10 wedstrijden op een tiende plaats. Alleen RKVVL/Polaris (4 uit 8) en BSC (3 uit 9) staat nog onder de Arnhemse ploeg.

 

Vrouwen Eldenia blijven winnen

5 maart 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De voetbalsters van Eldenia hebbben zondag in de tweede klasse H weer een klinkende zege behaald.  In Nijmegen won de ploeg van trainer maarten de Vrioes met 6-0 van Trekvogels.

Femke Awater opende al in de achtste minuut uit een vrije trap de score: 0-1. In de 19e minuut verdubbelde Vieve Wenting de voorsprong: 0-2. Ayse Alkan beplaade de ruststand op 0-3. Zij bekroonde een vlot lopende aanval met een doelpunt.
Tot aan de 70e minuut werd er niet meer gescoord, maar in de slotfase scoorde Eldenia nog driemaal. De 0-4 kwam na een individuele actie van de voet van Eefje van den Nieuwenhof. Lilian Vodegel zorgde voor 0-5, waarna Janine Kiezenberg, de benjamin van de ploeg, de laatste Eldense treffer voor haar rekening nam: 0-6.
Eldenia en Woezik, dat thuis met 5-0 won van Unitas ’28, gaven elkaar weer niets toen in de strijd om de titel. Beide ploegen hebben met 36 punten uit 14 duels een grote voorsprong op de rest van het veld.