Vrouwen Eldenia blijven aan kop

28 oktober 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De vrouwen van Eldenia hebben door een  2-1 zege bij Fortuna Wormersveer 2 de koppositie in de eerste klasse C behouden. Eldenia speelde na een rode kaart voor keepster Manon Bosch (foto links) een uur met tien vrouwen.

Eldenia had na het gelijkspel tegen FC Purmerend wat goed te maken. Fortuna Wormersveer 2 bleek echter een lastige tegenstander. Toch kwam Eldenia na twinting minuten op 0-1 door een doelpunt van Lieke Hendriks (foto rechts). Zij schoot raak na een prima voorzet van Zoë Botham.
De gasten konden echter niet doordrukken. Integendeel. Tien minuten later kwam Fortuna op gelijke hoogte uit een strafschop, die er in de ogen van Eldenia geen was. “De scheidsrechter maakte het wel heel bont”, vertelde trainer Maarten de Vries van Eldenia. “Nou heb ik het gevoel dat die scheidsrechters uit district West toch al een voorkeur hebben voor die clubjes daar. Onze keepster, Manon Bosch, maakte na een dieptepass op de spits van Fortuna een overtreding. Manon kreeg de rode kaart, maar de scheidsrechter gaf ook een penalty, terwijl de overtreding drie meter buiten het strafschogebied was.”
De vries werd zelf ook met een rode kaart achter de afrastering gestuurd. Veldspeler Femke Fwater ging tussen de palen staan, maar zij kon de gelijkmaker niet verhinderen: 1-1.  Eldenia moest een uur lang met tien speelsters verder, maar was ook in ondertal de betere ploeg. Net als in het eerste half uur kregen de bezoekers kans op kans, maar alleen Anoek Alon was na rust nog trefzeker: 1-2. De kleine zege was echter genoeg om aan kop te blijven. Eldenia leidt in 1C met 17 punten uit 7 duels. RKDEO (15 uit 6) en Maarssen (12 uit 5) zijn de directe achtervolgers.

In de Topklasse A behaalden de vrouwen van RKHVV zaterdag hun tweede overwinning van het seizoen. Op sportpark De Blauwenburcht in Huissen won RKHVV met 5-0 van FC Gelre. Door de zege nam de ploeg van trainer Ruben van de Water afstand van de onderste plaatsen. RKHVV staat met 8 punten uit 7 duels op de achtste plaats en is daarmee koploper van het ‘rechter rijtje’.

In de eerste klasse D verloor VDZ op het eigen sportpark ’t Cranevelt verrassend van het lager geklasseerde Nooit Gedacht: 1-2. De Arnhemse ploeg komt door het verlies in de problemen, want de verschillen in de onderste regionen zijn gering. VDZ staat met 7 punten uit 7 duels op een achtste plaats. Nooit gedacht staat daar met 6 uit 6 net onder.

UITSLAGEN VROUWENVOETBAL
ZATERDAG
TOPKLASSE A

Reiger Boys – ATC ’65               0-3
Buitenveldert – Wartburgia        1-0
RCL – Ter Leede                        3-2
DTS Ede – Knickerbockers         4-0
RKHVV – FC Gelre                      5-0
Fotuna Sittard – Saestum           2-0

ZONDAG
EERSTE KLASSE C

Zaandijk – Maarssen                  afg
Varsseveld – Kolping Boys         3-0
Fortuna W 2 – Eldenia                1-2
RKDEO – Kadoelen                     4-0
SDO – Winkel                             5-3
Purmerend – Westlandia            2-1

EERSTE KLASSE D
Nemalaer – Venlosche Boys        1-2
BSC – Nuenen                             1-2
RKVVL – Glanerbrug                   uitg
Woezik – Someren                      3-1
VDZ – Nooit Gedacht                  1-2
DESK – Bavel                              4-4