Vrouwen Eldenia bestand tegen druk

26 april 2013 | Van onze AS-redactie

De voetbalsters van Eldenia hebben donderdag in de strijd om de titel in de tweede klasse H geen fout gemaakt. De Eldense ploeg bleek bestand tegen de druk won de lastige uitwedstrijd bij Witkampers met 3-0.

Met nog twee duels voor de boeg duurt de kampioensstrijd tussen Eldenia en Woezik onverminderd voort. Beide ploegen gaan met 52 punten uit 20 wedstrijden aan kop en hebben een straatlengte voorsprong op de achtervolgers. Het doelsaldo van Woezik (plus 90) is aanmerkelijk beter dan dat van Eldenia (plus 60) , maar dat telt als beide ploegen met een gelijk aantal punten eindigen. Dat volgt een beslissingswedstrijd.
Eldenia is al twee jaar ongeslagen met een ploeg die vanuit de jeugd instroomde in het vrouwenvoetbal. Ook tegen het sterke Witkampers behaalde de Eldense ploeg een koele en zakelijke zege.
In de 41e minuut opende Femke Awater uit een vrije trap de score: 0-1. Na die treffer ging Eldenia steeds beter voetballen en kregen de gasten ook een aantal kansen. Bodine van Dijk (foto) maakte er in de 65e minuut met een zachte schuiver 0-2 van. Aan de 0-3 ging een schoonheid van een aanval vooraf. Via de 15-jarige Elif Duman en Janine Kiezenberg kwam de bal bij Chiara Marcus, die met een geweldige steekbal Kim de Vries in stelling bracht. De Vries schoot genadeloos hard raak.
Eldenia speelt zondag nog thuis tegen Hoeve Vooruit. Op 5 mei brengt de Eldense ploeg een bezoek aan Rood Zwart. Beide tegenstanders van Eldenia staan in het rechter rijtje. Woezik speelt op 5 mei thuis tegen De Zweef, met 39 punten de nummer drie op de ranglijst.